Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 22 mars 2024

Åk 1: Veckobrev inför v. 13

Hej!

Ännu en vecka har passerat och här kommer ett veckobrev. Under veckan har vi arbetat med bokstaven Gg på svenskan. Vi har skrivit sagor om en groda i sagoskogen och lärt oss intressant fakta om grisen och grodan. Vi har också skrivit och berättat om vilket som är vårt favoritgodis och vad vi inte tycker om. På matematiken har vi börjat räkna subtraktion vid tiotalsövergångar. Under veckans NO lärde vi oss mer om vårens högtider. I torsdags uppmärksammade vi allas olikheter genom att rocka sockorna. Olika är bäst! Veckan avslutades med bildlektion med påsktema och elevens val.


Under nästa vecka tillträder Stephan Andersson som rektor här på Villastadsskolan.

Nästa vecka blir det påsktema på lektionerna. Vi kommer ha äggjakt, tipspromenad, göra påskkort, arbeta med skriv och matteövningar som är påskinspirerade.

Info v.13 - PÅSKTEMA

Mån: Musik

Tis: Idrott, ta med ombyte, inneskor, handduk.

Ons: Hemstudiedag, information har skickats hem till er.

Tor: Ta med läs och skrivläxa till skolan. Läsbingo skickas hem.

Fre: Ledig - Långfredag

v.14 PÅSKLOV

Kommande datum

24/4 Konsert

1/5 Lediga

9-10/5 Lediga

6-7/6 Lediga

13/6 Skolavsluning

V. 13 Fritidshemmet

Mån:  UPPE/NERE

           Uppe: Vårträd för de som vill.

           Nere: Musik på ”scenen”

Tis:     IDROTTSSALEN för Godisgänget

Ons:   VÄLJ PÅ 3

Tors:  UTEDAG   Gemensam - Påsktema

Fre:   STÄNGT- Långfredagen

Hej hej!

Under veckan som gått har vi upprepat vår struktur med återkommande aktiviteter(se nedan) på de olika dagarna. Titta gärna på hur era barns vecka ser ut på fritids på schemat som sitter på dörren rakt fram när ni kommer uppför trappan.

PÅ måndagens UPPE/NERE- dag var det några barn som valde att leka

Under tisdagen gick några elever upp i gympasalen där vi lekte Tom och Jerry-lek med hopprep som svansar som katten Tom skulle trampa på när mössen sprang förbi. En bekant lek, Kinesisiska muren hann vi också med och den leken finns att välja på ute på lunchrasten. Under dessa lekar dyker det upp frågor/situationer/beteenden som är bra att prata om. Denna gång handlade det om hur man är när man tävlar, vilka gester som är uppmuntrande och glada. Vilka gester, ordval som är retsamma och hur man ska vara när man förlorar eller vinner.

Therese berättade själv om hennes upplevelse från när hon var barn. Hon blev väldigt sur när hon förlorade och visade detta så att hennes lagkompisar till sist inte ville spela med henne. Det kan vara svårt att hantera besvikelse men det är en del av livet vi behöver jobba med. Alla känslor måste få finnas och vi behöver prata om hur vi kan hantera dom.

Under onsdagen fick barnen VÄLJA PÅ 3 vilket innebär att det finns 3 olika aktiviteter för barnen på fritids att välja på denna dag. På torsdag gick vi till Hultet igen, där vi leker gemensamt först för att sedan släppa iväg barnen för utforska berget, träden, hålorna, skrevorna och krypen.

Kommande vecka är en kortvecka då skola och fritids är stängt på långfredagen. Veckan därpå är det påsklov för de som lämnat omsorgstider.

Vi vill gärna ha mjölkkartonger eller annan kartong som barnen ska få så i nu i vår. Ta med ett utsköljt paket och lämna till fritidshemmet. TACK!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar