Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

torsdag 28 mars 2024

Åk 5 Veckobrev inför v.15

Hej!

Den här veckan blev en lite annorlunda vecka med en hemstudiedag som inte var inplanerad, men vi hoppas att det fungerade bra för eleverna. Nu stundar ett välförtjänt påsklov för eleverna. 💛

I svenskan så har vi gått igenom läsförståelseläxan, arbetat med argumenterande text och tränat vår läskondition. På engelskan har vi tränat vår hörförståelse.

På no:n har eleverna fått arbeta med skelettet. I matten har vi arbetat med medelvärde och statistik. När det gäller so:n så har vi nu börjat med samhällskunskap och arbetsområdet Lag och rätt. 

Efter påsklovet hälsar vi Moa Brink välkommen. Hon kommer att ha prao hos oss i två veckor. Moa har gått på Villastadsskolan tidigare, men nu går hon i 8:an på Kunskapsskolan.

På måndagen går vi till stadsbiblioteket igen! 


v.15         

Måndag:   Vi går till stadsbiblioteket

Tisdag:       Musik/Idrott

Onsdag:    

Torsdag:    Bild/Idrott

Fredag:      Träslöjd/Textilslöjd


Läxor

v.15:

  • Läsförståelseläxa s. 30-31 till måndag den 8/4. Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå. De har en skrivbok att skriva svaren i. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord samt hela meningar, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Engelskläxa till onsdag den 10/415 stycken glosor som eleven ska kunna muntligt och kunna stava till. Sedan vill vi att de läser och tränar på att läsa texten i Textbook kap. 21 s. 48-49 högt för en vuxen, först på engelska och sedan översätter till svenska. Textbook finns i elevernas Chromebook (https://minbokhylla.studentlitteratur.se/). Där kan de även träna på glosorna. Självklart får de ta hem boken och träna där, men då är det viktigt att de får med sig sin Textbook tillbaka till skolan. Glosorna finns även på https://skolplus.se/ (De måste logga in för att komma åt glosorna)

v. 16:
  • Läsförståelseläxa s. 32-33 till måndag den 15/4. Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå (efter påsklovet). De har en skrivbok att skriva svaren i. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord samt hela meningar, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Matematikläxa till onsdag den 17/4. Matteläxan finns på ett papper som delats ut onsdagen innan.
Datum att komma ihåg:
  • Måndag den 8 april - Vi går till stadsbiblioteket
  • Tisdag den 16/4 - Mattediagnos på kapitel 2
  • Onsdag den 24 april - Vaccination HPV (Dos 2) 
  • Måndag den 6 maj - Vi går till stadsbiblioteket
  • Lovdagar 9-10 maj
  • Lovdagar 6-7 juni
  • Torsdag den 13 juni - Skolavslutning


Varmt välkomna att höra av er om ni har några funderingar!

Klassrumstelefon: 072-5971014

Mejl: 

caroline.drott@norrkoping.se

evalena.sandberg@norrkoping.se


Mvh Carro, Evalena, Maria och Jonathan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar