Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

torsdag 28 mars 2024

Åk 4 inför vecka 15

Hej på er! 

Här kommer veckobrevet inför v.15. Nu har jag (Martina) haft min första vecka tillbaka i klassen och det har varit fantastiskt kul. Era barn är underbara att få tillbringa dagarna med och jag är så glad att få vara tillbaka. Det blev dock en kort vecka pga hemstudiedag onsdag och långfredag. Nu tar vi en dryg veckas påsklov så fortsätter vi jobba på måndag 8/4 igen. 

Denna vecka har vi i svenska arbetat påbörjat ett arbetsområde med dikter, vilket vi fortsätter med ett antal veckor efter lovet också. Vi ska träna på att läsa, analysera och skriva dikter. Arbetet ska utmynna i en egen diktbok. Sååå kul! Vi fortsätter med läsförståelseläxa till måndagar och efterarbetar då läxan i skolan. OBS! Det är viktigt att läxan är gjord och att eleverna har den med sig till skolan då (gula skrivboken + Läsförståelse A). Hjälp gärna till att påminna hemma om det!

I matematiken har vi arbetat fortsatt att arbeta med decimaltal och tränat på att både addera och subtrahera med decimaler genom med hjälp av algoritm/uppställning. Tisdag 16/4 är det dags för kunskapskoll och eleverna får ett prov på innehållet för att vi ska veta vad de har lärt sig och kan nu. 

På NO:n har vi nu avslutat tema vintern och påbörjar nytt arbetsområde efter påsklovet som kommer att handla om vatten och luft (kemi). 

I SO:n arbetar vi vidare med medeltiden och kommer in på pesten - orsaker och konsekvenser. Vi jämför med dagens pandemier - likheter och skillnader.  

Vecka 15 och 16 kommer vi ha en praoelev i klassen. Han heter Viktor går i åk 8 på Jensens skola och har tidigare gått här på Villastadsskolan.

Eleverna kommer att få med sig ett rörelsebingo hem idag som de gärna får göra på lovet. Det är frivilligt, men det vore roligt om så många som möjligt gör det. Martina kommer att göra det:)! De kan lämna in den måndag efter lovet. 

Info v.13

Mån: Idrott & musik, nya läxor hem i svenska och matematik

Tis: 

Ons: Idrott & bild, glosläxa kommer hem

Tor: Grupp 1 textilslöjd / Grupp 2 träslöjd 

Fre: 

Läxor v.15:

Matematik: Ingen ny matematikläxa att lämna in. Ny matteläxa i pappersform lämnas ut på måndagen.
Svenska: Läsförståelseläxa s.28-29 till måndag 8/4. Vi går igenom läxan i skolan och eleverna svarar sedan på frågorna hemma till nästa måndag. Det är viktigt att eleverna svarar själva med egna ord samt hela meningar. Som förälder får man gärna vara med att stötta vid läsning och som bollplank när frågorna ska besvaras.
Engelska: Nya glosor delas ut onsdag 10/4 och är till onsdag 17/4. Glosorna går att träna på skolplus och kommer även hem på papper.  

Kommande datum:

  • 9-10 maj - Lovdagar

  • 6-7 juni - Lovdagar

  • 13 juni (torsdag) - Skolavslutning

Om ni har några frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er och ni når oss via mail eller på telefon. Martina: martina.lindbergkenndal@norrkoping.se
Halah: halah.mahfoud@norrkoping.se
Klasstelefon: 072-584 34 50


Vi önskar er en fin ledighet och hoppas på att våren verkligen kommer nu!
Mvh Martina och Halah

Bildkälla: https://cdn.pixabay.com/photo/2017/02/23/12/23/anemones-2092040_1280.jpg



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar