Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 22 mars 2024

Veckobrev inför v.13

 

Veckobrev inför vecka 13

Hej alla där hemma!

Denna vecka har vi börjat med utvecklingssamtal och vi kommer att fortsätta med dem även nästa vecka. Ni som inte har bokat ett utvecklingssamtal, får jättegärna höra av er via e-post så får vi hitta en tid som passar oss efter påsklovet. Vi har under veckan jobbat på ett varierande arbetssätt, och diskuterat samt reflekterat kring hur man är en bra kompis/ elev.

Vi har pratat med era barn om att man inte ska ta med sig leksaker inne i klassrummet och därför hoppas vi på att ni inte skickar några leksaker med era barn, eftersom de leder till mindre fokus på lektionerna.

OBS: På onsdag den 27/3 kommer vattnet att stängas av i skolans byggnader från kl 8-18. Därför kommer eleverna ha hemstudier istället, men tillsyn ordnas för de elever som behöver det med villastasskolans personal, men på Montessoriskolan. Vi kommer att ordna arbetsuppgifter som era barn kommer att få med sig hem på tisdagen och som ska lämnas in på torsdagen. Ni kan läsa mer om det i mejlet som ni fick av rektorn. Har ni frågor, får ni jättegärna höra av er. 

Arbetsområden v.13

Svenska: Vi kommer att läsa ett nytt kapitel i diamantjakten, kapitel 23 ”Var är nallen?” och kommer att prata om känslor utifrån diamantjaktens arbetsbok. Vi kommer även att lära oss mer om vad en sammanfattning är. Det blir någon form av repetition eftersom vi tidigare har jobbat med vad en sammanfattning är. Vi kommer att ha läsläxan på torsdag, istället för fredag. 

Matematik: Vi fortsätter med att öva på multiplikation och strategier för problemlösning. Det vill säga att noggrant läsa problemlösningsuppgifterna samt att skriva upp svar och fundera över om det är rimligt eller inte.

NO: Vi kommer inte att ha våra NO-lektioner som vi brukar ha på onsdagar, därför kommer inte vi kunna ha ett NO-prov. Vi kommer att ha provet efter påsklovet. 

SO: Vi kommer att repetera och sammanfatta det vi har lärt oss om olika yrken. Vi börjar med ämnet religion efter påsklovet.  

Engelska: Vi kommer att titta på ett nytt avsnitt i ”The game” som heter ”Body and clothes” och lära oss nya ord på engelska.

Teknik: Vi kommer under v.13 inte ha en tekniklektion, därför att vi har teknik på fredagar. Vi fortsätter med teknik efter påsklovet.

Veckoinfo v. 12

Måndag:

Tisdag: musik.

Onsdag: hemstudier. 

Torsdag: Läsläxa på torsdag istället för fredag.

Fredag: långfredagen. Skola och fritids är stängt.

Viktiga datum att hålla koll på:

  • 29/3 - långfredagen (röd dag).
  • 1 april - annandag påsk (röd dag).
  • v.14 – påsklov
  • 1 maj (heldag-röd dag).
  • 9 maj kristi himmelsfärds dag (röd dag)
  • 10 maj och 7 juni -klämdagar.
  • 6 juni – nationaldagen (röd dag).

 

Ni får jättegärna höra av er om ni har några frågor via e-post:Jessi.shamoun@norrkoping.se

Ha en trevlig helg!

Jessi, Titti och Eva.

Information från solhattens fritidshem

Under veckan som gått har våra elever fortsatt att sy på sina gosedjur. De flesta har blivit klara och fått tagit hem sina alster. Nästa vecka kommer vi att erbjuda lite påskpyssel. På torsdagen har vi gemensam utedag tillsammans med Stråhatten. Det blir i påskens tema. På skärtorsdagen kommer vi att skicka med ett påskschema hem till de elever som har anmält omsorgsbehov på påsklovet. Vi har börjat med högläsning igen innan övergång till stängningsfritids. Just nu läser vi Sune, gult är fult.

Vi påminner om att det temporära schemat för sommarlovet som är publicerat i IST ska vara ifyllt senast söndagen den 14 april.

Solhattens planering vecka 13

Måndag: Fri lek ute/inne

Tisdag: Påskpyssel

Onsdag: Påskpyssel

Torsdag: Utedag tillsammans med Stråhatten

Fredag: Långfredagen. Skola och fritids är stängt.

Trevlig helg önskar vi på Solhattens fritidshem

Eva, Elisabeth, Malin, Titti och Sandra.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar