Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 19 april 2024

Åk 3 veckobrev inför v. 17



 Hej! 

Denna veckan har vi hunnit med väldigt mycket i klassen. Både nationella prov i svenska och matte samt värdegrundsövningar och ett avslutande prov med tema kroppen. Klassen uppskattade att få träffas i olika grupper med blandade elever.  Grupperna har fått öva sig i att samarbeta, kommunicera och på ett lekfullt sätt lyfta frågor kring hur man löser olika sociala dilemman på ett utvecklande och positivt sätt. När vi gjorde en utvärdering i klassen så tyckte majoriteten av alla elever att fyrahörnövningen var roligast för att de fick tänka till utifrån olika situationer. 

Nyfikenhetsfråga: Vad tar du med dig från SARG-aktiviteterna i din grupp? 

Veckan som varit: 

Svenska: Läsförståelse fakta "Ödlejägarna" grammatik sj-ljud och nationellt prov berättande text. 

Matematik: Vi har repeterat och jobbat färdigt med kapitlet om bråk 

No: Vi har repeterat kroppen muntligt och digitalt samt gjort ett sammanfattande prov. Kropparna med organ och faktatexter är nu färdiga. Ni får gärna gå förbi och titta på dessa. Bilderna finns i trapphuset nedanför åk tvås och tres klassrum. 

Teknik/bild: Vi har läst och lärt oss mer om tekniken kring teater och dockteater på olika sätt.  De var en del elever som inte hade med sig en strumpa men vi löste detta med att hitta några extra som de kunde få. Eleverna har skissat på sin handdocka och skrivit lite om den. En del har börjat välja ut material och smycka sin strumpa.

Engelska: Vi har övat på att läsa och föra en dialog med varandra. Vi har också övat oss på att stava och uttala ord som hör till kapitlet.

Inför v.17

Måndag: Läxhjälp för de elever som anmält. Nationellt prov i matematik skriftlig del B.

Tisdag: Nationellt prov skriftlig matematik del C.

Teknik/bild: Vi fortsätter att jobba med våra handdockor. 

Onsdag: Idrott ta med ombyte, handduk och inneskor.

Torsdag: Musik

Fredag: Nompläxa och nytt läshäfte " Forma språket" med tillhörande läsförståelsefrågor. Detta häfte övar eleverna på att läsa mellan raderna, sökläsa i en text samt dra egna slutsatser. Det är en text per vecka och det är viktigt att eleverna läser texten flera gånger för att få en djupare förståelse för handlingen.

Matematik: Vi jobbar med talen 0-10000, talsorter, jämföra tal och avrunda tal till närmaste tiotal. 

Svenska: läsförståelse samisk saga, grammatik tj-ljudet

NO/SO: Vi jobbar med undervattensdjur och lär oss om sjöstjärnan vart i världen den finns samt mer om hur den lever.  Eleverna jobbar med läsförståelse och skriver sedan en egen faktatext. 

Viktiga datum:

Klämdagar 10 maj, 7 juni

Helgdagar 29 mars, 1 april, 1 maj, 9 maj, 6 juni

Viktiga datum i skolan:

Nationella prov 11 mars- 17 maj 

Drop in för att se resultatet av de nationella proven måndag 27 maj mellan klockan 14-16.30.

Info solhatten

Hej!

Förra veckan fick de elever som ville plantera majblommor. Nu ska vi vattna och vårda dem och se om de växer upp lagom till maj. Vi var även i Lindparken där eleverna fick leka fritt och spela fotboll. Fredagen avslutades med stafflimålning. Denna vecka har vi haft fri lek inne/ute, spelat sällskapspel och haft aktivitet i idrottssalen.

 

Solhattens planering vecka 17

Måndag: Fri lek ute/inne

Tisdag: Dans i idrottssalen

Onsdag: Pärla

Torsdag: Pärla

Fredag: Dans i idrottssalen

 

Trevlig helg önskar vi på Solhattens fritidshem

Eva, Elisabeth, Malin, Titti och Sandra

 

 

 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar