Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 12 april 2024

Förskoleklassen vecka 16

 

Hej,

Nu har vi startat igång igen efter ett välförtjänt påsklov!

Svenska: Veckans bokstav är Jj. Vi fortsätter med kartläggningar. Vi tränar på att skriva på olika sätt. Svenska som ämne vävs in i andra ämnen som exempelvis NO/SO då vi skriver meningar och små faktatexter. Vi försöker utmana eleverna att våga skriva på egen hand utan hjälplapp, just för att träna på kopplingen mellan bokstäver och dess ljud.

Matematik: Vi fortsätter med kartläggningar. Vi har arbetat med tallinjen på olika sätt och tränat på att orientera oss på tallinjen 0-10, både med arbetsblad och genom lekar. Det är lätt att ramsräkna till 10, men när det kommer till att veta talens grannar blir det lite klurigare.

Tema: Vi fortsätter arbeta med ”Min bok om våren”. Vi har lärt oss om flyttfåglar och stannfåglar och sammanfattat vårt tema genom att diskutera vilka olika vårtecken vi känner till och därefter skriva och rita vilka vårtecken vi kan se, höra och känna lukten av.

Värdegrund: Vi arbetar med ett material som heter ”Gnissel i förskoleklassen”, där vi läser elevnära små berättelser om problem som kan uppstå i klassrummet, på skolgården osv och samtalar kring detta efteråt. Vi pratar även känslor, hur olika känslor kan se ut i vårt kroppsspråk och minspel i ansiktet. Vi arbetar kontinuerligt med förståelse för varandras olikheter, och att vi alla behöver olika hjälpmedel för att lyckas i vårt arbete. Vi har även arbetat fram gemensamma klassregler som sitter på dörren.

Frukt under förmiddagen: Vi i arbetslaget på lågstadiet har uppmärksammat att många elever tar med sig stora mängder mellis till förmiddagsrasten. Vi upplever att detta bidrar till att eleverna inte orkar äta lunchen som serveras vid 10.50-11.15. Mellanmål på förmiddagen är viktig i lagom mängd för att får lite extra energi. Vi önskar därför att ni vårdnadshavare skickar med ett mellanmål i lagom mängd och undviker kex med stora sockermängder. Skicka gärna med en frukt, en smörgås eller någon enstaka majskaka.

 

Vi önskar er en fin helg!

Pedagogerna i förskoleklassen

 

Nästa vecka:

Måndag: Ny veckans bokstav

Tisdag: SARG-aktivitet med skolan (em)

Onsdag:

Torsdag: Utedag, Grej of the day

Fredag:

 

Kommande datum:

24 april: Konsert på Louis de Geer med Symfoniorkestern (Mer info om detta mailas!)

25 april: Vi besöker Stadsbiblioteket! (Mer info om detta mailas!)

1 maj: Röd dag = Skolan och fritidshemmet stängt!

9-10 maj: Kristi Himmelsfärd = Skolan stängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar