Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 19 april 2024

Åk 4 inför vecka 17

Hej igen där hemma! 

Ännu en vecka har passerat och vi har fått mycket gjort i skolan. Härligt! I tisdags hade vi SARG-arbete en timme på eftermiddagen. Då träffades vi i våra tvärgrupper som vi har på skolan och hade aktiviteter tillsammans. Det är väldigt bra för att stärka gemenskapen på skolan. 

I svenskan har vi fortsatt att arbeta med dikter, men också läsförståelse. Eleverna har skrivit femstegsdikter. Vi har också gjort diktanalyser igen. Arbetet fortsätter även nästa vecka. Nästa vecka får eleverna ingen läsförståelseläxa på måndagen. Då kommer istället en matematikläxa.

I tisdags gjorde eleverna ett skriftligt prov i matematiken. De kommer att få en individuell återkoppling nästa vecka. Då börjar vi också med ett nytt arbetsområde som handlar om längdenheter, viktenheter och volymenheter.

På NO:n fortsätter vi med arbetsområdet som handlar om vatten och luft i kemi. Denna vecka har vi arbetat med vattnets former, vattnets kretslopp och vad det menas med att vatten är ett lösningsmedel. 

I SO:n arbetar vi vidare med medeltiden och fortsätter lära oss om den medeltida staden. Vi repeterar också det vi har arbetat med och tränar till provet som kommer att vara torsdagen den 2 maj. Eleverna får med sig material hem att träna på. Det är väldigt bra om ni hjälper ert barn och förhör hemma. Det är inget nytt att träna på, allt är repetition från lektionerna, men det är en hel del att komma ihåg och bra om eleverna får hjälp med ytterligare repetition även hemma.

I engelskan arbetar vi vidare i Magic - vår lärobok och kapitel 24 Hannah and the hurricane nästa vecka. Vi tränar på there is och there are. Som vanligt tränar vi på att läsa, förstå, översätta, prata och skriva på engelskan. På måndag är det som vanligt glosförhör på de glosor som eleverna fick hem i onsdags. De finns också i classroom och på skolplus. 

Info v.17

Mån: Idrott & musik. Läxläsförståelseläxa gås igenom. Vi har glosförhör. Ny matematikläxa hem.

Tis: 

Ons: Idrott & bild, ny glosläxa kommer hem

Tor: Grupp 1 textilslöjd / Grupp 2 träslöjd 

Fre: 

Läxor v.17:
Matematik: Ny matematikläxa kommer hem.
Svenska: Ingen ny läsförståelseläxa denna vecka.
Engelska: Glosor till måndag 29/4
SO: träna på medeltiden inför provet 2 maj. Papper har kommit hem och det ligger även i SO-classroom för att kunna träna på det. 

Kommande datum:

  • 2 maj prov på medeltiden

  • 9-10 maj - Lovdagar

  • 6-7 juni - Lovdagar

  • 13 juni (torsdag) - Skolavslutning

Om ni har några frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er och ni når oss via mail eller på telefon. Martina: martina.lindbergkenndal@norrkoping.se
Halah: halah.mahfoud@norrkoping.se
Klasstelefon: 072-584 34 50

Vi önskar er en härlig helg!
Mvh Martina och Halah

Bildkälla:https://cdn.pixabay.com/photo/2014/12/24/05/02/drop-of-water-578897_1280.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar