Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 19 april 2024

Åk 1: Veckobrev inför v.17

Hej där hemma!

Den här veckan har verkligen aprilvädret varit omväxlande.  Nu längtar vi efter vårvärme. I veckan har vi startat upp ett nytt temaområde i matematik. Vi har arbetat med att mäta på olika sätt, med ett spann och med hjälp av linjal. Eleverna är så engagerade och de tycker att mätning är spännande och roligt. På svenskan i veckan har vi arbetat med bokstaven Jj. Vi har tränat på att skriva meningar, frågor och löst rebusar. Vi har också hunnit med att skriva en saga om en jätte och lärt oss mer om rovdjuret järv. På engelskan har vi fortsatt att lära oss mer om namn på fordon och tränat på att beskriva hur vi tar oss till skolan. Idrottslektionen under tisdagen tränade vi på att röra oss i takt till musiken och lekte rullboll. Lektionen avslutades med massage.

Under tisdagens sista lektion genomförde vi en gemensam SARG-aktivitet hela skolan för att stärka gemenskapen på skolan. Tillsammans gjorde vi övningar som innebar samarbete på olika sätt.

Matteläxa

Det är flera elever som missar att genomföra matteläxan senaste veckorna. Har eleverna missat att genomföra matteläxan får de använda tiden under elevens val. Men en önskan är att eleverna gör läxan hemma för att de ska få möjlighet att välja andra aktiviteter på elevens val.

Konsert Louis De Geer

På onsdag ska vi gå till Louis De Geer för att lyssna på Norrköpings Symfoniorkester och publikvärden Ayla Kabaca. Vi behöver gå från skolan kl 8.20 för att hinna till föreställningen i tid. Min önskan är att alla är på plats kl 8:15 för att vi ska hinna promenera och ta plats i konsertsalen i tid. De barn som åker skolskjuts kan åka som vanligt då bussen är på plats vid 8:15.

Info v.17

Mån: Musik

Tis: Idrott, ta med ombyte, inneskor, handduk.

Ons: Skolkonsert: Kom till skolan kl 8:15 för att vi ska hinna till föreställningen i tid. Ta med läs och skrivläxan.

Tor: Läs och skrivläxa skickas hem.

Fre: Matteläxa på NOMP. Ny läxa finns på nomp.se.

V. 17 Fritidshemmet

Mån:  UPPE: dekorera kruka.

            NERE: utklädningslådan tas fram

Tis:     IDROTTSSALEN- badminton för de som vill

Ons:   VÄLJ PÅ 3: plantera, geting-pyssel, kaplabygge

Tors:  Lindparken- lek

Fre:  Välja- Popcorn-bingo

 

Hej!!

Efter några veckor utan veckobrev är vi igång igen. Vi ber om ursäkt om det uppstått frågetecken kring vart vi hållit hus under eftermiddagarna när vi är på utflykt. Vår utflyktsdag är torsdagar och vi befinner oss i närområdet så det går alldeles utmärkt att hämta ditt barn där vi är.

Solen och värmen kommer så sakteliga och det är härligt att se barnen leka med varandra runt på vår skolgård. På vår ”framsida” blir det rätt hett om eftermiddagarna redan nu i april och därför vore det bra om ditt barn har en namnad vattenflaska på hyllan i kapprummet som kan tas med ut på fritidshemstid.

Vi har under veckorna som gått fortsatt med vårt tema – vår där eleverna har dekorerat krukor som vi i närtid ska plantera i. Det blir en spännande process att följa, från frö till planta. Vi har även lekt lekar i idrottssalen och haft en hel del konstruktionslek. Att följa en instruktion/mall och se hur bygget växer fram är en rolig och lärorik stund för eleverna. Vi pratar en hel del med eleverna om vikten att dela med sig och vänta på sin tur. Även det blir givande samtal.

Vi uppmanar eleverna till att välja lekar och aktiviteter efter egen vilja och intresse och inte alltid hålla så hårt i bästa kompisen och bara välja det som hen väljer. Det kan ibland vara svårt att stå på egna ben men vi ser att det är viktigt att våga säga nej, leka med andra eller kanske själv en stund på eftermiddagen.

Nedan följer viktig info:

Temporära scheman

Under våren såhär är det många lov och klämdagar och vi ber er lämna in tider i temporära scheman för dessa. Vi har ett sista datum för detta för att vi ska kunna planera verksamheten på ett bra sätt med rätt bemanning osv men även för att beställa rätt antal portioner mat. Vid temporärt schema är det viktigt att du besvarar även om du inte har omsorgsbehov. Då lämnar du in ett tomt schema.

Om du ej lämnat in omsorgsbehov i det temporära schemat tolkas det som att ditt/dina barn är lediga.

-          Nu har sista datum för att lämna in sommarlovsschemat passerat och schemat är stängt.

-          Igår, torsdag 18/4, var sista dag att lämna in omsorgsbehov för klämdagen den 10/5.

-          Den 12/5 är sista dag att lämna in tider för klämdagen den 7/6.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar