Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 12 april 2024

Åk 4 veckobrev inför vecka 16

 Hej igen! 

Vilken härlig vecka vi har haft här i skolan:). Lite underbart vårväder i början av veckan med varma raster och ett lite kallare avslut. Väldigt glädjande är att vi har haft många friska elever i klassen, så hög närvaro. Härligt när alla kan vara på plats och vi kan lära oss så mycket som möjligt tillsammans. 

I svenskan har vi fortsatt att arbeta med dikter. Eleverna har skrivit en namndikt och en jag-dikt. Vi har också gjort diktanalys och tränat på att läsa upp en dikt. Arbetet fortsätter även nästa vecka. Vi fortsätter som vanligt med läsförståelseläxa till måndagar och efterarbetar då läxan i skolan. Det är många elever som inte har med sig läsförståelseboken och det svar man skrivit till skolan. Påminn hemma - för vi behöver dem här på måndagen! 

I matematiken har vi arbetat fortsatt att arbeta med decimaltal och tränat på att både addera och subtrahera med decimaler genom med hjälp av algoritm/uppställning, men också storleksordna och placera ut decimaltal på tallinje. På tisdag är det dags för kunskapskoll och eleverna får ett prov på innehållet för att vi ska veta vad de har lärt sig. 

På NO:n har vi påbörjat ett arbetsområde i kemi (vatten och luft). Denna vecka har vi arbetat med vatten och vad vatten består av. 

I SO:n arbetar vi vidare med medeltiden och kommer in på hur städer växte fram.

I engelskan arbetar vi vidare i Magic - vår lärobok och kapitel 24 Hannah and the hurricane nästa vecka. Som vanligt tränar vi på att läsa, förstå, översätta, prata och skriva på engelskan. På måndag är det som vanligt glosförhör på de glosor som eleverna fick hem i onsdags. De finns också i classroom och på skolplus. 

På tisdag eftermiddag träffas vi en liten stund i våra SARG-grupper och fortsätter vårt värdegrundsarbete för en trygg skola med trygga elever. 

Vår praoelev Viktor är hos oss även kommande vecka. 

Info v.16

Mån: Idrott & musik. Läxor i matematik och svenska lämnas in/gås igenom och glosförhör

Tis: SARG-aktivitet (gemensamt på hela skolan)

Ons: Idrott & bild, ny glosläxa kommer hem

Tor: Grupp 1 textilslöjd / Grupp 2 träslöjd 

Fre: 

Läxor v.16:

Matematik: Ny matematikläxa att lämna in. Ingen ny matteläxa denna vecka.
Svenska: Läsförståelseläxa s.30-31 till måndag 17/4. Vi går igenom läxan i skolan och eleverna svarar sedan på frågorna hemma till nästa måndag. Det är viktigt att eleverna svarar själva med egna ord samt hela meningar. Som förälder får man gärna vara med att stötta vid läsning och som bollplank när frågorna ska besvaras.
Engelska: Nya glosor delas ut onsdag 17/4 och är till onsdag 24/4. Glosorna går att träna på skolplus och kommer även hem på papper.  

Kommande datum:

  • 9-10 maj - Lovdagar

  • 6-7 juni - Lovdagar

  • 13 juni (torsdag) - Skolavslutning

Om ni har några frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er och ni når oss via mail eller på telefon. Martina: martina.lindbergkenndal@norrkoping.se
Halah: halah.mahfoud@norrkoping.se
Klasstelefon: 072-584 34 50


Vi önskar er en fin ledighet!
Mvh Martina och Halah

                                                                     Bildkälla: https://cdn.pixabay.com/photo/2019/03/16/22/22/bee-4059893_1280.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar