Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 12 april 2024

Åk 2 Veckobrev inför vecka 16


Hej alla där hemma!

Denna vecka har varit en bra och lärorik vecka. Vi har arbetat aktivt på lektionerna och med ett varierande arbetssätt. Vi arbetar enskilt, i par och i grupp, vilket era barn trivs med. Nästa vecka på tisdag kommer vi ha en gemensam SARG aktivitet med hela skolan där vi kommer att göra olika övningar. 

Frukt under förmiddagen

Vi i arbetslaget på lågstadiet har uppmärksammat att många elever tar med sig stora mängder mellis till förmiddagsrasten. Vi upplever att detta bidrar till att eleverna inte orkar äta lunchen som serveras vid 10.50-11.15. Mellanmål på förmiddagen är viktig i lagom mängd för att får lite extra energi. Vi önskar därför att ni vårdnadshavare skickar med ett mellanmål i lagom mängd och undviker kex med stora sockermängder. Skicka gärna med en frukt, en smörgås eller någon enstaka majskaka.

Arbetsområden v.16

Svenska: Vi fortsätter med diamantjakten och läser sista kapitlet, kapitel 25 ”slut fr idag, tack för idag”. Vi kommer att berätta om vad som menas med frågor på djupet, prata om olika känslor och korsord.

Matematik: Vi avslutar kapitlet som handlar om treans och fyrans multiplikationstabell med ett test. Syftet med testet är att se om era barn har lärt sig multiplikationstabellerna och om vi behöver träna på dem mer. För att kunna svara på testets frågor behöver barnet kunna treans och fyrans multiplikationstabell. Vi börjar med ett nytt kapitel som handlar om talen 0-1000 och positionssystemet: ental, tiotal och hundratal. OBS: ni behöver inte känna oro om era barn inte hinner öva på trean och fyrans multiplikationstabell, eftersom jag inte kommer att göra någon bedömning på om de klarar det eller inte. 

NO: Vi kommer att ägna No-lektionerna åt att arbeta med värdegrund. 

SO: Vi har ett prov som handlar om olika yrken. Era barn har fått ta med sig SO-boken och provhäftet som de kan träna på inför provet. Alla elever har fått ett och samma häfte, därför att jag inte ser ett behov av att välja mellan ett lätt och svårt prov när det kommer till detta prov.

Engelska: Vi fortsätter med att lära oss namnet på olika kroppsdelar. Vi ska ha glosor vecka 17.

Teknik: Vi kommer att fortsätta med mitt liv som grej och titta på ett nytt avsnitt som handlar om visselpipan och hur man uppfann den.

Veckoinfo v. 15

Måndag: matematiktest.

Tisdag: musik.

Onsdag:

Torsdag: SO-prov.

Fredag: Simning, läsläxa.

  • 1 maj (heldag-röd dag).
  • 9 maj kristi himmelsfärds dag (röd dag)
  • 10 maj och 7 juni -klämdagar.
  • 6 juni – nationaldagen (röd dag).

 

Ni får jättegärna höra av er om ni har några frågor via e-post:Jessi.shamoun@norrkoping.se

Trevlig helg önskar vi er.

Jessi, Titti och Eva.

Solhattens planering vecka 16

Vi hoppas att ni som var lediga hade ett härligt och avkopplande påsklov. Veckan innan påsklovet på skärtorsdagen hade vi en gemensam utedag tillsammans med Stråhatten. En lyckad eftermiddag med blandade aktiviteter som pyssel, kvaststafett, ansiktsmålning och äggjakt.

 

Nu finns det ett temporärt schema för klämdagen den 10/5 publicerat i IST. Det ska vara inlämnat senast torsdagen den 18/4.

En påminnelse om att söndagen den 14/4 är sista dagen att lämna in schema för sommarlovet i IST.

I årskurs 3 kapprum så ligger det massor av kläder. Se gärna över om det är något ni saknar. En uppmaning även att se över era barns lådor och ta hem kläder som inte behövs längre.

 

 

Måndag: Fri lek ute/inne

Tisdag: Lindparken

Onsdag: Spelhåla

Torsdag: General och spion

Fredag: Idrottssalen, tuggummit och basket.

 

Trevlig helg önskar vi på Solhattens fritidshem

Eva, Elisabeth, Malin, Titti, Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar