Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 26 april 2024

Åk 4 Veckobrev inför vecka 18

 Hej! 

Då har vi snart maj och tiden springer iväg. På onsdag nästa vecka, 1/5, är vi lediga från skolan. Det betyder att det inte är några nya glosor som kommer hem den veckan. Vi är väldigt stolta över eleverna som arbetar mycket bra på lektionerna. De har verkligen vuxit, både som individer och grupp! Otroligt roligt:)! Idag har Halah bjudit på kärleksmums som en liten uppåtpuff och för att vi skulle ha lite mysigt tillsammans när vi tittade på Lilla Aktuellt skola. Tack Halah!

På måndag får vi en man som ska arbetsträna hos oss i klassen. Han arbetar egentligen på en annan skola som elevassistent, men har varit sjukskriven ett tag och ska nu komma in i arbete igen och får då vara hos oss under en period för att prova hur det går. Han heter Samuel och ska jobba i klassen några timmar per dag fram till sommarlovet. Han är varmt välkommen till oss.

I svenskan har vi fortsatt att arbeta med dikter, men också läsförståelse. Istället för tystläsning på morgonen kommer vi under fem veckor att arbeta med avkodning och träna på att läsa ord i läspar. Högläsning och att fundera kring den texten fortsätter vi med, som vanligt. 

I matte fortsätter vi jobba med enheterna. Just nu jobbar vi med viktenheterna. Provresultat har eleverna fått tillsammans med individuell återkoppling. Vi kommer träna mer på multiplikationstabellerna från och med  v. 19 och tanken är att vi kommer ha ett test vecka 22. Därför är det bra om vi samarbetar så att barnen också tränar hemma de tabeller de fortfarande är osäkra på.

I NO/kemi fortsätter vi att jobba med arbetsområdet som handlar om vatten och luft. Eleverna visar stort intresse och engagemang. Bra jobbat!

I SO:n repeterar vi och tränar inför provet som är på torsdagen den 2 maj. Eleverna har också fått med sig material hem att träna på. Det är toppen om ni förhör dem hemma, så att de känner sig säkra på svaren. 

I engelskan startar vi inget nytt kapitel. Vi arbetar med grammatik och att läsa upp en faktatext om ett land som eleverna skrivit på engelska. 

Info v.18

Mån: Idrott & musik. Lämna in matematikläxa. Vi har glosförhör. Ny läsförståelseläxa hem.

Tis: 

Ons: LOV

Tor: Grupp 1 textilslöjd / Grupp 2 träslöjd, SO-prov Medeltiden

Fre: 

Läxor v.18:
Matematik: Ingen ny matematikläxa denna vecka
Svenska: Ny läsförståelseläxa kommer hem, s. 34-35, En beskrivning.
Engelska: Inga nya glosor onsdag pga 1:a maj
SO: träna på Medeltiden inför provet 2 maj. Papper har kommit hem och det ligger även i SO-classroom för att kunna träna på det. 

Kommande datum:

  • 1 maj lov

  • 2 maj prov på medeltiden

  • 9-10 maj - Lovdagar

  • 6-7 juni - Lovdagar

  • 13 juni (torsdag) - Skolavslutning

Om ni har några frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er och ni når oss via mail eller på telefon. Martina: martina.lindbergkenndal@norrkoping.se
Halah: halah.mahfoud@norrkoping.se
Klasstelefon: 072-584 34 50


Vi önskar er en fin ledighet!
Mvh Martina och Halah

Bildkälla:https://cdn.pixabay.com/photo/2014/12/04/14/46/magnolia-trees-556718_1280.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar