Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 26 april 2024

Åk 1: Veckobrev inför v. 18

Hej!

Ännu en fredag är här och dags för ett nytt veckobrev. Veckorna går fort nu och vi närmar oss maj med stormsteg. Svårt att förstå det när snön faller ned utanför fönstret. 😊

I veckan har vi arbetat med geometri på olika sätt. Eleverna har fått öva på olika geometriska figurer och tränat på att beskriva dem utifrån hur många hörn, vinklar och sidor en geometrisk form har. Vi har också mätt linjer och sträckor och arbetat med symmetri. På svenskan i veckan har vi tränat lite extra på bokstaven Cc. Eleverna har fått beskriva en clown, ritat citronfjärilar och sorterat ord efter hur de låter. Veckodagarna tränar vi just nu lite extra på under engelskan. Under veckans NO-lektion fick eleverna gå på knopp-jakt och plantera solrosor. Vi ser fram emot att få följa våra planteringar och se om vi får dem att gro och växa.


Under några veckor har vi på tekniken arbetat med att skapa en skuggteater. Idag visade halva klassen upp sin skuggteater för varandra. Det var roligt att se och höra på elevernas berättelser och de var mycket stolta över sina föreställningar.

I onsdags var vi på konsert på Louis de Geer. Det var en riktigt bra föreställning där temat för sångerna var olika känslor. Eleverna tyckte att föreställningen var bra och det blev en skön promenad till och från konsertsalen.



Info v.18

Mån: Musik

Tis: Idrott, ta med ombyte, handduk och inneskor.

Ons: LEDIGA

Tor: Läs och skrivläxa med till skolan.

Fre: NOMP-läxa, ingen ny läxa finns.

V. 18 Fritidshemmet

Mån:  UPPE:

           NERE: DJ Raphi – waka waka

Tis:     IDROTTSSALEN

Ons:   Stängt!

Tors:  Lindparken- lek

Fre:  Välja.

Veckorna rullar på och redan nästa vecka går vi in i maj månad och med den kommer förhoppningsvis den efterlängtade värmen.

Tidigare har eleverna fått ge önskemål på lekar/aktiviteter som vi kan erbjuda i gymnastiksalen på fritidsgympan. Vi fick flera förslag, bland annat badminton, som de elever som ville fick prova på.

Nu har vi äntligen satt våra frön i jorden. Till elevernas förvåning var det popcorn-kärnor som planterades – växer det upp fredagsmys från jorden nu? Plantorna får stå kvar så vi får följa processen. I torsdags tog vi oss till Lindparken och där fick eleverna välja mellan att leka Råttboet eller fri lek.

Veckan avslutades med popcorn-BINGO! Mys.

Trevlig helg / Stråhatten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar