Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 26 april 2024

Åk 5 Veckobrev inför v. 18

Hej!

Ännu en vecka har passerat och vi fortätter att ha det bra i klass 5. I onsdags var det många modiga elever som tog andra dosen HPV-vaccin. Det kommer finnas ett vaccinationstillfälle till för de elever som av någon anledning inte kunde ta dosen nu och det blir onsdag den 15/5.

I svenskan så har vi gått igenom läsförståelseläxan, börjat arbeta med berättande text och tränat vår läskondition. På engelskan har vi tränat grammatik, haft glosförhör och haft ett oförberett engelskprov.

På no:n har vi fortsatt arbeta vidare med kroppen. På fredag är det dags för prov på detta. I matten har vi haft matteprovet Förstå och använda tal och det var samma prov som vi hade under höstterminen. Nu kan vi analysera och studera utvecklingen för enskilda elever och få veta vad vi behöver träna mer på. När det gäller so:n så har vi arbetat om demokrati.

 v.18         

Måndag:  

Tisdag:      Musik/Idrott

Onsdag:     Lediga

Torsdag:    Bild/Idrott

Fredag:      Prov - Tema kroppen

                   Träslöjd/Textilslöjd


v.19

Måndag:   Vi går till stadsbiblioteket

Tisdag:      Musik/Idrott

Onsdag:    

Torsdag:    Lediga

Fredag:      Lediga


Läxor

v.18:

  • Läsförståelseläxa s. 36-37 till måndag den 29/4. Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå. De har en skrivbok att skriva svaren i. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord samt hela meningar, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Ingen matematikläxa till onsdag.
  • Prov på Tema kroppen fredag den 3 maj
v. 19:
  • Läsförståelseläxa s. 38-39 till måndag den 6/5. Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå (efter påsklovet). De har en skrivbok att skriva svaren i. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord samt hela meningar, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Engelskläxa till onsdag den 8/515 stycken glosor som eleven ska kunna muntligt och kunna stava till. Sedan vill vi att de läser och tränar på att läsa texten i Textbook kap. 24 s. 54-55 högt för en vuxen, först på engelska och sedan översätter till svenska. Textbook finns i elevernas Chromebook (https://minbokhylla.studentlitteratur.se/). Där kan de även träna på glosorna. Självklart får de ta hem boken och träna där, men då är det viktigt att de får med sig sin Textbook tillbaka till skolan. Glosorna finns även på https://skolplus.se/ (De måste logga in för att komma åt glosorna)

Datum att komma ihåg: 
  • Fredag den 3 maj - Prov på Tema kroppen
  • Måndag den 6 maj - Vi går till stadsbiblioteket
  • Lovdagar 9-10 maj
  • Nytt datum för vaccinering HPV dos 2 (för de som inte tagit)
  • Lovdagar 6-7 juni
  • Torsdag den 13 juni - Skolavslutning


Varmt välkomna att höra av er om ni har några funderingar!

Klassrumstelefon: 072-5971014

Mejl: 

caroline.drott@norrkoping.se

evalena.sandberg@norrkoping.se


Mvh Carro, Evalena, Maria och Jonathan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar