Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 19 april 2024

Förskoleklassen vecka 17

 

Hej,

Så blev det vinter igen… Se gärna över så det finns både vinter- och vårkläder och något extra ombyte på barnens hyllor!

Svenska: Veckans bokstav är Nn.

Matematik: Vi har arbetat med stapeldiagram och gjort olika undersökningar i klassen såsom favoritfrukt, favoritmat, favoritdjur... Varje elev fick en kub som den fick lägga på det alternativ som stämde bäst. Detta blev tydliga ”staplar” som sedan ritades av. Härmed fick vi träna på olika representationsformer såsom konkret material, rita och matematiska symboler. Här fick vi även tillfälle att repetera uttrycken flest och färst. Nästa vecka ska vi jämföra om det blev någon skillnad mellan resultaten hos lejonen och fjärilarna.



Tema: Vi fortsätter arbeta med ”Min bok om våren”. Vi har lärt oss om talgoxen, hur den ser ut, var den bor, vad den äter och hur den låter. Nästa vecka ska vi repetera utseende och läte och se om vi kan höra den utomhus.

Simel, som tidigare varit student i klassen och på fritidshemmet, är nu igång och skriver sin C-uppsats. Hon skulle vilja intervjua några barn i klassen och idag har alla fått med sig ett informationsbrev och samtyckesblankett hem, som ni gärna får skriva under och skicka tillbaka senast fredag nästa vecka. Hon tackar så mycket på förhand!


Vi önskar er en fin helg!

Pedagogerna i förskoleklassen

 

Nästa vecka:

Måndag: Ny veckans bokstav

Tisdag:

Onsdag: Konsert på Louis de Geer med Symfoniorkestern. OBS Samling 8:10

Torsdag: Vi besöker Stadsbiblioteket! OBS Samling 8:10

Fredag:

 

Kommande datum:

1 maj: Röd dag = Skolan och fritidshemmet stängt!

9-10 maj: Kristi Himmelsfärd = Skolan stängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar