Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 19 april 2024

Åk 2 Veckobrev inför v.17


Hej alla vårdnadshavare!

Även denna vecka har gått fort och vi är redan i mitten av april. Denna vecka har vi inlett med en gemensam SARG aktivitet där vi gjorde olika övningar med andra klasser. Dessa uppskattades av era barn. Vi har även arbetat med värdegrundsarbete där vi diskuterade vad en elev bör tänka på när en lärare lämnar klassrummet, vi arbetar utifrån boken ”Gnissel i klassen”.

Det kommer att ske några ändringar på morgonrutinen från och med nästa vecka, detta för att skapa ett bättre arbetsrumklimat. De senaste veckorna började vi dagarna med tystläsning, detta för att främja elevernas läsutveckling. Nästa vecka kommer vi att börja med att era barn går en och en i klassrummet och börjar med en startuppgift som kommer handla om olika typer av uppgifter.

Arbetsområden v.17

Svenska: Vi har jobbat färdigt med boken diamantjakten och vi kommer att jobba med läsförståelsetexter och skriva olika typer av texter.

Matematik: Vi fortsätter med kapitlet 0-1000 där vi kommer att fördjupa oss mer på ental och tiotal samt hur tal har sett ut i olika kulturer genom historien.

NO: Vi fortsätter på NO-lektionerna med att arbeta med värdegrund och denna gång kommer vi att diskutera ”Gnissel i hallen”.

SO: Vi startar ämnet religion där vi kommer prata om vad religion handlar om.

Engelska: Vi kommer att ha glosförhör på engelska lektionen och titta på ett nytt avsnitt av serien ”The game- food”.

Orden som eleverna ska öva på är:

Head-huvud, Chest-bröstkorg, Legs-ben, Feet- fötter, Hands-händer

Teknik: Vi kommer att börja med ett nytt arbetsområde som handlar om programmering, det vill säga hur man kan styra olika föremål med programmering.

Veckoinfo v. 15

Måndag:

Tisdag: musik (går till kulturskolan för att öva på sångarna inför Tvåornas kör konsert”.

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Simning.

  • 1 maj (heldag-röd dag).
  • 9 maj kristi himmelsfärds dag (röd dag)
  • 10 maj och 7 juni -klämdagar.
  • 6 juni – nationaldagen (röd dag).

Ni får jättegärna höra av er om ni har några frågor eller funderingar via e-post:Jessi.shamoun@norrkoping.se

Trevlig helg önskar vi er.

Jessi, Titti och Eva.

Information från solhattens fritidshem

Förra veckan fick de elever som ville plantera majblommor. Nu ska vi vattna och vårda dem och se om de växer upp lagom till maj. Vi var även i Lindparken där eleverna fick leka fritt och spela fotboll. Fredagen avslutades med stafflimålning. Denna vecka har vi haft fri lek inne/ute, spelat sällskapspel och haft aktivitet i idrottssalen.

Solhattens planering vecka 17

Måndag: Fri lek ute/inne

Tisdag: Dans i idrottssalen

Onsdag: Pärla

Torsdag: Pärla

Fredag: Dans i idrottssalen

Trevlig helg önskar vi på Solhattens fritidshem

Eva, Elisabeth, Malin, Titti och Sandra

 

 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar