Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 31 maj 2024

Åk 3 veckobrev inför v.23

 Hej! 

Vill passa på att tacka alla vårdnadshavare som hade möjlighet att titta förbi i måndags. Alltid härligt att träffa er😊.Vi har har haft en toppendag i skolskogen och verkligen umgåtts och njutit av det härliga vädret. Vi har lekt och grillat marshmallows som vi ätit med kex. Detta uppskattades av eleverna

 Dagarna flyger förbi, vi repeterar och jobba på så mycket vi kan. Det har varit en intensiv period med allt som ska hinnas med för både elever och lärare. Vi är självklart  glada att vi  sakta men säkert varvar ner och börja avsluta skolåret.

På skolavslutningsdagen åker skolbussen 10:25. Ni som har barn som ska ta skolbussen efter skolavslutningen meddela mig.

Här kommer återkoppling på veckans som varit:

Nyfikenhetsfråga: Nämn några ord som låter som S och stavas C och X.

Vad handlade din och kompisens annons om? 

Svenska: Läsförståelse och grammatik s och x-ljudet. eleverna har också i par fått skapa en annons. Härligt med samarbete och fantasi. 

Matematik: Vi har denna vecka gjort ett prov på talområdet 10-10000 och  jobbat med att mäta olika objekt samt mattebegreppen, punkt, sträcka och linje. Vi övade också olika vinklar och matekluringar. 

Teknik: Eleverna fick lära sig mer om enkla maskiner.

Bild: Topps målning körsbärsträd/ maskros




So: Eleverna skrev färdigt om ett landskap i Sverige. Vi skrev också en faktatext om frihetsgudinnan. 

Planering inför v.23 kortvecka mån-ons

Måndag: Läsförståelse text typ reportage "Unga forskare" Vi jobbar med lite blandade övningar i svenska

Måndag ingen läxhjälp

Matematik: Månghörningar, trianglar och fyrhörningar

 Onsdag : Hushoppardag fm. De elever som ska gå kvar på Villastadskolan träffa sin nya lärare i det klassrummet som de kommer att vara i efter sommarlovet. Resten av klassen göra aktiviteter med Marie och Anna-Carin.

Onsdag idrott ute: Ta med ombytte, handduk, skor och vattenflaska.

Torsdag: Ledigt nationaldag

Fredag: klämdag lediga

Måndag v. 24 ska den sista Nompen vara färdig.

Viktiga datum i skolan:

10 Juni vi städar ur våra bänkar och plockar hem papper från pärmarna och saker som finns kvar på våra platser. Varje elev ska ta med sig en rejäl påse.

11 juni omdömesblankett lämnas ut till eleverna i ett kuvert som de får med sig hem.

11Juni en avslutande aktivitet med klassen på Hultet 12.45-13:45. De elever som vill får ta med en leksak. Det ska helst vara en leksak som tål utemiljö då vi kommer vara ute.

13 juni skolavslutning 8:30. Kom gärna någon minut innan då vi ska tåga in 8:30.

Trevlig helg! Med vänlig hälsning Suada

Info Solhatten

Förra veckan avslutade vi med att leka Harry potter i idrottssalen. Denna vecka har vi haft vattenlek i form av stafetter, spelat sällskapsspel och spelat brännboll i Lindparken.

De som har anmält omsorgsbehov på klämfredagen den 7/6 kommer att få en separat lapp med vad som gäller den dagen under nästa vecka.

Kom ihåg att gå in och ändra i IST om ni får ändrade tider på skolavslutningsdagen torsdagen den 13/6.

Solhattens planering v.23

Måndag: Fri lek ute/inne

Tisdag: Skapa med garn

Onsdag: Skapa med garn

Torsdag: Nationaldagen. Skola och fritids har stängt.

Fredag: Klämdag. Skolan är stängd. Fritidshemmet har öppet för de som har anmält omsorgsbehov för det som har anmält omsorgsbehov i IST.

 

Trevlig helg önskar vi på Solhattens fritidshem

Eva, Elisabeth, Malin, Titti och Sandra 



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar