Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 31 maj 2024

Åk 4 inför vecka 23

 Hej igen! 

Vi hade en väldigt mysig och trevlig utflykt i tisdags! Underbart kul att få uppleva saker tillsammans även utanför skolans område. Mia kom förbi skateparken och hälsade på oss också. Det var uppskattat av alla. På onsdagen sedan kom Alex och hälsade på en kortis. En riktigt bra vecka på många sätt alltså!

Kommande vecka går vi bara tre dagar i skolan. På torsdag är vi lediga pga nationaldagen och på fredag är det lovdag/klämdag.

Eleverna kommer att få hem sina omdömen i ett kuvert tisdagen den 11/6.

I svenskan ska eleverna läsa upp dikterna för varandra och sedan får de ta med diktboken hem. Hemma ska de läsa upp sina dikter för er, så gör er redo för en mysig, poetisk stund tillsammans. Vi avslutar också annat som är påbörjat samt lär oss om minoritetsspråken i Sverige.

I matematiken fortsätter vi jobba med stora tal. Vi har jobbat med multiplikation och division med uppställning av stora tal. Eleverna tycker att det är svårt att multiplicera tvåsiffriga tal med tvåsiffriga eller mer. Därför kommer vi träna mer på detta nästa vecka. Jag bifogar även en länk i Classroom om detta område, som era barn kan träna lite mer med hjälp av hemma. 

I NO har vi jobbat med grodans livscykel. Framöver kommer vi att jobba med hur en fisk är uppbyggd och hur människan kan skada livet i en sjö.

I SO:n fortsätter vi med judendomens traditioner och högtider. Vi diskuterar och reflekterar också kring några livsfrågor.

På onsdag förmiddag går vi till skolskogen. Då behövs inget ombyte till idrotten, men bra kläder för att kunna vara i skogen är att föredra. Anna-Carin och Halah följer med klassen till skogen. Eleverna får ta med en liten matsäck om de vill - något att dricka (ej läsk) och en smörgås/frukt.

På avslutningsdagen den 13/6 kommer skolavslutningen vara ca 45 min (8.30-9.15). För er som har barn som åker skolskjuts denna dag är det bra att veta att den inte kommer åka hemåt från skolan förrän ca kl. 10.25. För de barn som behöver vara kvar på skolan och vänta på skolskjutsen kommer det finnas personal tillgängliga från det att skolavslutningen är färdig tills dess att den åker hemåt. 

Info v.23

Mån: Idrott & musik. Inga nya läxor denna vecka.

Tis: 

Ons: Skolskogen på fm

Tor: LEDIGA

Fre: LEDIGA

Kommande datum:

  • 5 juni - utflykt till skolskogen på fm

  • 6-7 juni - Lovdagar

  • 13 juni (torsdag) - Skolavslutning kl. 8.30 på berget på skolgården, skolskjutsar går hem kl. 10.25.

Om ni har några frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er och ni når oss via mail eller på telefon. Martina: martina.lindbergkenndal@norrkoping.se
Halah: halah.mahfoud@norrkoping.se
Klasstelefon: 072-584 34 50


Vi önskar er en fin ledighet!
Mvh Halah, Martina och Samuel

Bildkälla: https://cdn.pixabay.com/photo/2019/04/10/21/43/blossom-4118336_1280.jpg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar