Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 24 maj 2024

Åk 4 inför vecka 22

Hej på er allihop där hemma! 

Idag har vi träffat våra fadderbarn i förskoleklass och haft olika stafetter samt gått tipspromenad. Det var en väldigt mysig stund:)! Just nu har eleverna väldigt roligt på rasterna och många elever i klassen leker i stora grupper tillsammans. Det är så härligt att se och vi jobbar mycket med gemenskap, kamratskap, trygghet och trivsel. Det ger resultat.

Nu går vi in i slutspurten för terminen och veckan som kommer är den sista “hela” skolveckan. Vi kommer att checka av en del var eleverna står i de olika ämnena just nu för att kunna göra rättvisa omdömen inför terminens slut. Eleverna kommer att få hem sina omdömen i ett kuvert innan sommarlovet. Vi återkommer med vilken dag de skickas hem. Omdömet tittar vi sedan på på utvecklingssamtalet i höst och gör upp en plan för hur vi kan gå vidare i ert barns lärande utifrån det. 

I svenskan har vi nu avslutat arbetet med dikterna och de har blivit så bra och fina. Underbart jobbat! De ska redovisas i skolan innan diktboken skickas hem. Eleverna skriver just nu på en berättelse kopplat till den högläsningsbok som vi läser i skolan nu, Den magiska kappan. Den ska handla om något mystiskt som händer. Vi kommer avsluta terminen med att lära oss om minoritetsspråken i Sverige.

I matematiken fortsätter vi jobba med stora tal. Vi har jobbat med att avrunda till närmaste tusental och att jämföra heltal. Vi kommer att jobba med multiplikation och division med uppställning med stora tal nästa vecka. Vi har tränat mycket på multiplikationstabellerna och kommer att göra ett litet test på det på måndag. Eleverna kan träna på det på skolplus eller multiplikationstabellen.se. Elevernas resultat på tidigare test  vi har gjort  visar att de har tränat och vi hoppas på fortsatt gott resultat. Jag skulle även vilja ta chansen att uppmärksamma hur duktiga eleverna har blivit i matematiken. Sedan jag började med klassen har jag sett en stor utveckling i deras matematiska förmåga. Vi här är väldigt stolta och så ge gärna barnen extra beröm för deras framgång.

I NO har vi jobbat med skillnaden mellan olika typer av sjöar och vilka växter och djur som lever i dem samt näringskedjor i vattnet och vad som menas med detta. Vi har även jobbat med olika småkryp i vattnet. Nästa vecka lär vi oss om grodans livscykel. 

I SO:n fortsätter vi med judendomen och vi lär oss om traditioner och högtider kopplat till religionen - ofta i jämförelse med kristendomen och islam. Vi diskuterar och reflekterar också kring några livsfrågor.

I engelskan arbetar vi vidare i Magic, men vi kommer också att göra en diagnos baserad på de sista kapitlen i boken. Det blir ingen ny glosläxa, sista förhöret är på måndag (v. 22). 

På tisdag eftermiddag går vi till Himmelstalund och tittar på hällristningarna samt går vidare till skateparken och parkourbanan. Denna dag får man ha med en kickbike och hjälm om man vill. En enkel fika är också tillåtet om man vill (något att dricka, en smörgås/frukt och något litet fikabröd). Det ska bli mysigt att få göra en utflykt tillsammans.

Marie har också planerat för en utflykt med klassen men till skolskogen, onsdag förmiddag den 5/6. Då behövs inget ombyte till idrotten, men bra kläder för att kunna vara i skogen är att föredra. Anna-Carin och Halah följer med klassen till skogen. Eleverna får ta med en liten matsäck om de vill - något att dricka (ej läsk) och en smörgås/frukt.

Info v.22

Mån: Idrott & musik. Inga nya läxor denna vecka.

Tis: Vi går till himmelstalund efter lunch

Ons: Idrott & bild

Tor: Slöjd

Fre: 

Kommande datum:

  • 28 maj - utflykt till Himmelstalundsfältet på em

  • 5 juni - utflykt till skolskogen på fm

  • 6-7 juni - Lovdagar

  • 13 juni (torsdag) - Skolavslutning kl. 8.30 på berget på skolgården

Om ni har några frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er och ni når oss via mail eller på telefon. Martina: martina.lindbergkenndal@norrkoping.se
Halah: halah.mahfoud@norrkoping.se
Klasstelefon: 072-584 34 50


Vi önskar er en fin helg!
Mvh Martina, Halah och Samuel

Bildkälla: https://cdn.pixabay.com/photo/2015/05/08/12/10/frog-758072_1280.png


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar