Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 24 maj 2024

Förskoleklassen vecka 22

 Hej, 

Svenska: Veckans bokstav är Yy. Vi fortsätter arbeta med svenskan nivåanpassat och tränar på att identifiera språkljud och sammanljuda enstaviga ord med en grupp, medan en annan grupp arbetar med meningar på olika sätt.

Matematik: Vi arbetar vidare med 10-kamraterna och repeterar även begreppen fler/färre, samt dubbelt/hälften.  

Tema: Vi fortsätter med tema sommar och har arbetat mycket med luppar och förstoringsglas. En lektion tog vi med in lite småkryp, blommor, stenar, löv och kottar och undersökte i lupparna. Vi passade även på att repetera maskrosens livscykel. När vi hade utedag passade vi på att ta med lupparna till hultet och undersökte både växter och småkryp på nära håll.

Vi har även kommit in på ett litet tema ”hälsa”. Vi samtalade om vilken mat som är hälsosam och bra för kroppen och varför. Vi har pratat om kostcirkeln och vilka olika funktioner protein, kolhydrater och fett har, hur alla är viktiga att ha på tallriken för att kroppen ska fungera och må bra! Nästa vecka kommer vi att ha lite mer rörelse kopplat till temat.

Vi önskar er en fin helg!

Pedagogerna i förskoleklassen

 

Nästa vecka:

Måndag: Ny veckans bokstav

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Idrott

 

Kommande datum:

5 juni: Hushoppardag! Vi i förskoleklassen ska få prova att arbeta i klassrummet som ska bli vårt i ettan.

6 juni: Nationaldagen = Skolan och fritids stängd

7 juni: Klämdag = Skolan stängd, fritids öppet för den som anmält omsorgsbehov.

12 juni: Skolans dag

13 juni: Skolavslutning




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar