Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

onsdag 5 juni 2024

Åk 4 inför vecka 24

Hej! 

Här kommer läsårets sista veckobrev. Vi har haft tre mysiga dagar med lite blandat innehåll denna vecka. Skolarbete, träning till skolavslutning och utflykt till skolskogen är några saker av det vi gjort. Det var väldigt trevligt i skogen och vi hade det mysigt tillsammans med grillning av marshmallows, fika och lek.  

Vi har avslutat det mesta skolarbetet nu och det är dags att avrunda terminen. På måndag är det musik och bild som vanligt. På tisdag förmiddag kommer vi att städa bänkarna, klassrummet och kapprummet. Eleverna får ta med sig skolmaterial hem. Det är bra om de har med sig en påse till skolan som de kan bära med sig materialet hem i. Vi kommer också att skicka hem det som eleverna har i tamburen. På tisdag eftermiddag gör vi en liten utflykt i närområdet om vädret tillåter, då bjuder Halah och Martina på lite fika:).

Om ert barn har sin chromebook hemma så behöver den komma tillbaka till skolan senast på måndag, med laddare och väska, för de ska samlas in och förvaras på skolan över sommaren. Om eleverna har någon NO-bok, SO-bok, Läsförståelse A eller bok/böcker från skolans bibliotek hemma så behöver de ta med dem även dem till skolan på måndag.

Vi hoppas att era barn har läst upp dikterna ur sin diktbok för er därhemma. På måndag ska vi kolla av hur det gick att göra det och vad ni tyckte om deras dikter. Vi har några elever som inte fått ta hem sin bok ännu för de ska läsa upp en dikt i skolan på måndag. 

På onsdag nästa vecka är det skolans dag. Då träffas vi i våra SARG-grupper och gör olika aktiviteter under större delen av dagen. Åk 6 har utmanat lärarna på Erövra flaggan, så det kommer att genomföras på eftermiddagen denna dag. 

Den 13/6 kommer skolavslutningen vara ca 45 min, med start kl. 8.30. Vi samlas utanför stora skolhuset senast kl. 8.25. När avslutningen är klar går vi till gungorna nedanför vår trappa vid paviljongen och önskar varandra en glad sommar. För er som har barn som åker skolskjuts denna dag är det bra att veta att den inte kommer åka hemåt från skolan förrän ca kl. 10.25. För de barn som behöver vara kvar på skolan och vänta på skolskjutsen kommer det finnas personal tillgängliga från det att skolavslutningen är färdig tills dess att den åker hemåt. 

Höstterminen 2024 börjar torsdagen den 15/8. Eleverna går vanlig skoldag kl. 8.30-14.50.

Info v.24

Mån: Idrott & musik

Tis: Städning på fm och utflykt i närområdet på em (Martina och Halah bjuder på fika)

Ons: Skolans dag

Tor: Skolavslutning kl 8.30-9.30

Fre: Sommarlov

Kommande datum:

  • 6-7 juni - Lovdagar

  • 13 juni (torsdag) - Skolavslutning kl. 8.30 på berget på skolgården, skolskjutsar går hem kl. 10.25.

  • 15 augusti skolstart

Om ni har några frågor eller funderingar är det bara att ni hör av er och ni når oss via mail eller på telefon. Martina: martina.lindbergkenndal@norrkoping.se
Halah: halah.mahfoud@norrkoping.se
Klasstelefon: 072-584 34 50


Vi vill passa på att tacka er för ett mycket gott samarbete under läsåret som gått och för att vi fått undervisa era underbara barn i åk 4!

Njut av sommaren och lite extra ledighet! Mvh Halah, Martina och Samuel

Bildkälla:https://cdn.pixabay.com/photo/2018/05/26/10/53/strawberries-3431119_1280.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar