Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 30 augusti 2024

Åk 1 Veckobrev v. 36

 

Hej,

Den här veckan har vi kommit igång ordentligt med alla ämnen.

Svenska: Veckans bokstav är Mm. Vi jobbar under veckan med veckans bokstav i arbetsboken som hör till Magiska kulan. Vi tränar också på att skriva berättelse och att leta efter ordbilden ”ser”.

Matematik: Vi repeterar fortfarande talen 0-3. Vi repeterar begreppen fler/färre, större än/mindre än. Vi har även haft utematte och tränat på geometriska former samt repeterat begreppen dubbelt/hälften.    

NO: Vi har lärt oss om fotosyntesen och hur växter, djur, människor alla ingår i näringskedjor. Vi har även kategoriserat djur utefter växtätare, köttätare/rovdjur, allätare samt nedbrytare, och hur allt hänger ihop i ett kretslopp. Vi kopplar till svenska genom att träna på att skriva faktatexter.

Engelska: Vi tränar på hälsningsfraserna ”How are you?”. Störst fokus ligger på det talade språket, att få till ett korrekt uttal och att våga prata med varandra!

Teknik: Vi lär oss om olika uppfinningar som vi använder i vår vardag. Först ut är glasögonen. Vi kopplar till svenska genom att träna på att skriva faktatexter.

 

Vi önskar er en fin helg!

Therese, Camilla och Elizabeth

 

Nästa vecka

Måndag: Läsläxa delas ut. I läxmappen följer även ett häfte med att fylla i hemma inför utvecklingssamtalet.

Tisdag:  

Onsdag: Rörelsepass/idrott utomhus. Inget ombyte!

Torsdag:

Fredag: Utedag fm. Inget ombyte! Redovisning Läsläxa

 

9/9 Skolfotografering

3-4/10 Studiedagar, Fritidshemmet stängt fredagen 4/10

v. 44 Höstlov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar