Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 30 augusti 2024

Åk 6 Veckobrev inför v.36

Hej!

Då var det dags för ett nytt veckobrev. Det fortsätter att vara bra i klassen. Vi har god arbetsro och nyfikna elever!

Även den här veckan har vi varit på Himmelstalundsbadet både måndag och torsdag. Flera elever har klarat simprovet! Bra jobbat!😀

I svenskan har vi jobbat på med återberättande text, stavning och läsförståelse. När det gäller matten har vi fortsatt med repetition av de fyra räknesätten. I so:n arbetar på med de mänskliga rättigheterna och i no har vi arbetat med kraft och rörelse. När det gäller fysiken så är det dags för prov om två veckor (13/9). I engelskan har vi arbetat med läsförståelse och vi har haft läsårets första glosförhör.

Nästa vecka drar läxhjälpen igång. Vi erbjuder läxhjälp tisdagar kl. 15.00-15.40 och onsdagar kl. 14.00-14.50. Det är viktigt att ni som föräldrar hör av er och bekräftar om ert barn ska gå på läxhjälpen.

Tack för ett bra föräldramöte!😊

v.36         

Måndag:   Idrott - Ta med idrottskläder

Tisdag:       Musik

Onsdag:     Moderna språk på Borgsmoskolan

Torsdag:     Idrott - Ta med idrottskläder

Fredag:      Träslöjd (Villastadsskolan)/Textilslöjd (Montessori)


Läxor:

v. 36:
  • Läsförståelseläxa s. 6-7 till måndag den 2/9. Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå. De har en skrivbok att skriva svaren i. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord samt hela meningar, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Matematikläxa till torsdag 5/9. Eleverna får ut en matteläxa torsdagen innan. Läxan skrivs sedan i mattehäftet som vi delat ut.
v. 37:
  • Läsförståelseläxa s. 8-9 till måndag den 9/9. Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå. De har en skrivbok att skriva svaren i. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord samt hela meningar, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Engelskläxa till torsdag den 12/918 stycken glosor som eleven ska kunna muntligt och kunna stava till. Sedan vill vi att de läser och tränar på att läsa texten i Textbook kap. 2 s. 8-9 högt för en vuxen, först på engelska och sedan översätta till svenska. Textbook finns i elevernas Chromebook (https://minbokhylla.studentlitteratur.se/). Där kan de även träna på glosorna. Självklart får de ta hem boken och träna där, men då är det viktigt att de får med sig sin Textbook tillbaka till skolan. Glosorna finns även på https://skolplus.se/ (Eleverna måste logga in för att komma åt glosorna)
Datum att komma ihåg:
  • Skolfotografering måndag den 9/9
  • Fysikprov fredag den 13/9
  • Vi går till stadsbiblioteket tisdag den 17/9
  • Utvecklingssamtalen sker v. 37, 38 och 39
  • Studiedagar torsdag 3/10 och fredag 4/10
  • Vi går till stadsbiblioteket tisdag den 15/10
  • Höstlov v. 44
  • Vi går till stadsbiblioteket tisdag den 12/11
  • Vi går till stadsbiblioteket tisdag den 10/12
  • Julavslutning fredag 20/12

Varmt välkomna att höra av er om ni har några funderingar!

Klassrumstelefon: 072-7095073

Mejl: 

caroline.drott@norrkoping.se

evalena.sandberg@norrkoping.se


Mvh Carro, Evalena och Jonathan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar