Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 23 augusti 2024

Åk 4: veckobrev inför v 35-36

 Hej där hemma!    

Första hela veckan är slut och vi har verkligen kommit igång med att arbeta i klassrummet. Nu längar vi efter att få åka på läger !! I onsdags hade vi besök av Niclas, min man. Niclas kommer också att följa med på lägret. 

På tisdag 27/8 är det äntligen dags att åka på lägert till Oxmyren. Vi åker direkt på morgonen kl. 8.30 och är tillbaka vid skolan kl. 19.20 Ni hämtar era barn vid skolan 19.20

Nästkommande veckor är det många mötet att hålla ordning på J Föräldramöte den 29/8 och utvecklingssamtal under v 38. Utvecklingssamtalstider har ni fått via mail.               

V 35 kommer barnen att gå och simma på fredagens idrott. Ta med badkläder, handduk och tvål

Viktiga datum:

27/8 Läger Oxmyren

29/8 Föräldramöte 17–18.30

30/8 Simning

18/9-19/9 Utvecklingssamtal

3-4/10 Studiedagar

Läxor: 

Måndag- Fredag glosor lämnas ut måndag, förhör fredag

Onsdag- Onsdag matteläxa. Blad delas ut i liten blå räknebok. Lämnas in veckan därpå.

Torsdag- Torsdag VO -veckans ord ( rättstavning ) Häfte som barnen har hemma och tränar i under veckan. Denna torsdag har vi gått igenom Kap 1, förhör torsdag v 35

Ämnen

Svenska: Vi har arbetat med projekt ”sagor” Barnen har läst en saga i par och ska analysera boken. Detta ska sedan resultera till en uppbyggd värld, som vi kommer ställa ut i matsalen. Vi har också sett på Pettsson och Findus samt lyssnat på högläsning. Vi har också gjort tre DLS prov, stavning, ordförståelse samt läsförståelse.

Matte: Vi arbetar med att repetera talsorter samt uppställning addition

Engelska: Vi har börjat med första kapitlet i boken. Vi har också haft vårt första glos förhör samt påbörjat arbeta med obestämda artiklar

So: Vi arbetar vidare med geografi. Vi har pratat om landskap och vad geografi är. Vi har haft nutidskryss och sett på lilla aktuellt.

No: Vi arbetar vidare med skogen. Vi har pratat om allemansrätten.

V 35

Måndag: 

Tisdag: Läger Oxmyren  

Onsdag: 

Torsdag: Bild, Slöjd, Föräldramöte kl 17.00 – 18.30

Fredag: Idrott simning

V 36

Måndag: Elevråd

Tisdag: EJ Idrott, Musik

Onsdag: 

Torsdag: Bild, slöjd

Fredag: Idrott ej ombyte


Trevlig helg! / Victoria

victoria.oberg@norrkoping.se

Klassrumstele: 072-584 34 50

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar