Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 23 augusti 2024

Veckobrev v.34 åk5

Hej alla vårdnadshavare!

 

Vi har haft en bra vecka i skolan, eleverna har jobbat på bra och vi har hunnit med massor! Det är en god stämning i klassen och jag och Marie tycker vi har fått helt fantastiska elever.

 

Vad har vi gjort i veckan:

I matten har vi repeterat de fyra räknesätten och nästa vecka ska vi börja med ekvationer och prioriteringsregler.

I svenskan har vi i veckan läst en fabel och svarat på tillhörande läsförståelsefrågor. Vi har även påbörjat arbetsområdet ”återberättande texter” och tidningsartiklar var först ut. Vi har även repeterat alfabetet med vokaler och konsonanter samt arbetat med hur man slår upp ord i ordböcker.  

I SO:n har vi i veckan påbörjat arbetsområdet ”Politik och Demokrati”. På SO-lektionerna gör vi varje vecka ”Veckans nutidskryss” som eleverna tycker är roligt och det väcker många frågor och leder till mycket spännande diskussioner i klassrummet.

I NO:n har vi påbörjat arbetsområdet ”Europas sista vildmark” där eleverna kommer att få lära sig mer om djur och natur i fjälltrakterna. De kommer även få lära sig varför fjällen kallas för Europas sista vildmark.

I engelskan har vi i veckan gjort sommarlovsbingo, lekt ”I have, who has”, börjat jobba i våra arbetsböcker ”Magic” samt börjat se på serien ”Holly Hobbies”.

Under idrotten v. 34 och v.35 kommer eleverna att gå till Himmelstalundsbadet och simma. OBS! Glöm ej badkläder. Detta har gått superbra den här veckan.

I slöjden har eleverna påbörjat nya projekt. Jag och Maria har pratat ihop oss, och har valt att alla elever måste gå till syslöjden på Montessori. Eftersom de tar sig till slöjden själva, är vi inte bekväma med att de åker spark, inlines eller cyklar. Om några föräldrar vi protestera mot detta kan vi diskutera det på föräldramötet.

 

Vilka läxor har delats ut:

Läxorna delades ut i onsdags och ska återlämnas på onsdag v.35.

·       Denna veckas matteläxa berör de fyra räknesätten och begrepp relaterade till dessa. En repetition av vad vi har gjort på matten i veckan helt enkelt.

·       Svenska läsläxa har delats ut och under höstterminen kommer eleverna att läsa boken ”Varg” hemma med tillhörande läslogg. Eleverna får läsa hur snabbt de vill, men det finns vissa krav för hur långt man ska ha läst vid en viss vecka. En läslogg har delats ut och där finns all information som behövs för läsläxan. Anledningen till att alla elever läser samma bok är för att vi ska kunna ha gemensamma boksamtal i klassen. Min förhoppning är att boksamtalen kan bli meningsfulla för eleverna och deras läsförståelse. 

·       Eleverna har skrivit ner sina första engelska glosor för årskurs 5 i sina glosböcker. Glosorna finns även publicerade på Classroom i Google drive.

 

Läxhjälp kommer att vara på tisdagar med start v. 36 i 6:ans klassrum.

 

Vad händer i veckan som kommer:

Måndag: Vi går alla gemensamt och simmar.

Tisdag: Ingen läxhjälp ännu.

Onsdag: Eleverna går i halvklass och simmar på förmiddagen. Vi får besök av folktandvården 12:30, de ska tala med oss om tandhälsa med särskilt fokus på tobak.

Torsdag: Föräldramöte på kvällen kl. 17:00. Vi ses först i matsalen för gemensam information och träff med rektor Sofia och sedan går till 5:ornas klassrum. Samtliga pedagoger som är kopplade till klassen detta läsår kommer att delta på föräldramötet. Det vill säga jag (Jennifer), Alexander och Maria.

Fredag: Inget speciellt.

 

Som alltid är ni välkomna att höra av er till mig på min mail jennifer.forsberg@norrkoping.se eller på klasstelefonen 0725971014.

 

Trevlig helg!

/Jennifer och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar