Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 23 augusti 2024

Åk 6 Veckobrev inför v.35

Hej!

Då var det dags för ett nytt veckobrev. Det fortsätter att vara en härlig stämning i klassen och vi börjar komma in i skolarbetet igen efter sommarlovet.

Den här veckan har vi varit på Himmelstalundsbadet både måndag och torsdag. Vi har haft otrolig tur med vädret och eleverna har kämpat på bra i vattnet. Under tisdagen var vi på stadbiblioteket och lånade böcker.

På onsdagen var vi på Borgsmoskolan och hade moderna språk. Eleverna tyckte det var både kul och spännade.

I svenskan har vi jobbat med återberättande text, stavning och läsförståelse. När det gäller matten har vi börjat med lite repetition av de fyra räknesätten och prioriteringsreglerna. I so:n arbetar vi bland annat med mänskliga rättigheter och i no har vi arbetat med kraft och rörelse. Kunskapskriterierna finns i Classroom för både so:n och no:n.

De digitala Magicböckerna har tyvärr blivit lite försenade, men förhoppningsvis kommer eleverna få dem under nästa vecka. 

Vi påminner om att lämna in ordningsreglerna (senast 30/8). Tänk på att båda vårdnadshavarna ska skriva under (om man inte är ensam vårdnadshavare).

Kolla era inkorgar! Utvecklingssamtalstider är utskickade.

Läxhjälpen drar igång v. 36. Det är läxhjälp tisdagar kl. 15.00-15.40 och onsdagar kl. 14.00-14.50.

Hoppas att vi ses på föräldramötet på torsdag kl 17.00. Vi träffas i matsalen för allmän information, för att sedan gå till respektive klassrum. Sluttid kl. 18.30!

v.35         

Måndag:   Idrott - Ta med badkläder (Vi går till Himmelstalundsbadet)

Tisdag:       Musik

Onsdag:     Moderna språk på Borgsmoskolan

Torsdag:     Idrott - Ta med badkläder (Vi går till Himmelstalundsbadet)

                    Föräldramöte kl. 17.00-18.30

Fredag:      Träslöjd (Villastadsskolan)/Textilslöjd (Montessori)


Läxor:

v. 35:
  • Läsförståelseläxa s. 4-5 till måndag den 26/8. Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå. De har en skrivbok att skriva svaren i. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord samt hela meningar, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Engelskläxa till torsdag den 29/818 stycken glosor som eleven ska kunna muntligt och kunna stava till. Sedan vill vi att de läser och tränar på att läsa texten i Textbook kap. 1 s. 6-7 högt för en vuxen, först på engelska och sedan översätta till svenska. Textbook finns i elevernas Chromebook (https://minbokhylla.studentlitteratur.se/). Där kan de även träna på glosorna. Självklart får de ta hem boken och träna där, men då är det viktigt att de får med sig sin Textbook tillbaka till skolan. Glosorna finns även på https://skolplus.se/ (Eleverna måste logga in för att komma åt glosorna)
v. 36:
  • Läsförståelseläxa s. 6-7 till måndag den 2/9. Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå. De har en skrivbok att skriva svaren i. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord samt hela meningar, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Matematikläxa till torsdag 5/9. Eleverna får ut en matteläxa torsdagen innan. Läxan skrivs sedan i mattehäftet som vi delat ut.
Datum att komma ihåg:
  • Vi går till stadsbiblioteket tisdag den 20/8
  • Torsdag den 29/8 Föräldramöte kl. 17.00-18.30 (Samling i matsalen)
  • Skolfotografering måndag den 9/9
  • Fysikprov fredag den 13/9
  • Vi går till stadsbiblioteket tisdag den 17/9
  • Utvecklingssamtalen sker v. 37, 38 och 39
  • Studiedagar torsdag 3/10 och fredag 4/10
  • Vi går till stadsbiblioteket tisdag den 15/10
  • Höstlov v. 44
  • Vi går till stadsbiblioteket tisdag den 12/11
  • Vi går till stadsbiblioteket tisdag den 10/12
  • Julavslutning fredag 20/12

Varmt välkomna att höra av er om ni har några funderingar!

Klassrumstelefon: 072-7095073

Mejl: 

caroline.drott@norrkoping.se

evalena.sandberg@norrkoping.se


Mvh Carro, Evalena och Jonathan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar