Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 23 augusti 2024

Åk 1 Veckobrev v. 35

 Hej,

Nu har första hela veckan i skolan gått med rekordfart!

Jag måste bara säga vilka härliga elever vi har i klassen, ni har verkligen barn att vara stolta över! Arbetsglädjen i veckan har varit stor, och barnen har verkligen sett fram emot att få göra fint i sina bänkar och få fylla dem med skolböcker.

Svenska: Veckans bokstav är Oo. Vi jobbar under veckan med veckans bokstav i arbetsboken som hör till Magiska kulan. Vi tränar också på att skriva berättelse och att leta efter ordbilderna ”jag” och ”och”.  

Matematik: Nu i början blir det mycket repetition och fokus ligger på siffrorna 0-3, antalsuppfattning och att orientera sig på tallinjen.  

SO: Vi har pratat om skolan, samhället samt lagar och regler. Vi har pratat om ordningsreglerna som gäller på skolan och skapat egna klassrumsregler. Vi har även funderat över vilka olika yrken som finns i skolan.

NO: Vi har börjat nosa på ämnet biologi och hur vi kan gruppera växter, djur och svampar. 

Engelska: Vi tränar på att presentera oss. ”My name is..” ”What’s your name?”. 

Idrott: Det har dykt upp lite frågetecken kring idrotten, då flera uppmärksammat att det även ligger schemalagt ett idrottspass onsdag eftermiddag. Detta är endast ett kortare rörelsepass utomhus, och kräver därmed inget ombyte. Fredagar har vi som jag informerat om idrott med dusch och ombyte.

 

Vi önskar er en fin helg!

Therese, Camilla och Elizabeth

 

Nästa vecka

Måndag: Läsläxa delas ut, Föräldramöte 17:00-18:30

Tisdag:  

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Idrott, packa med duschhandduk. Redovisning Läsläxa

 

9/9 Skolfotografering

3-4/10 Studiedagar, Fritidshemmet stängt fredagen 4/10

v. 44 Höstlov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar