Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 30 augusti 2024

Veckobrev åk 5 inför v.36

 Hej alla vårdnadshavare!

 

Tack till alla som kom till föräldramötet igår. Det är härligt med så många engagerade vårdnadshavare!

Vi har haft en bra vecka. Som jag nämnde arbetar vi vidare med att skapa ett gott klassrumsklimat och att försöka hålla en bra ljudnivå. Det är en omställning för klassen att vara alla i samma klassrum och det kommer ta lite tid innan vi får till ljudnivån.

I onsdags hade vi besök av tandsköterskan Åsa som berättade om tandhälsa, tobak och tobaksindustrin. Eleverna hade spännande frågor till Åsa och de fick med sig en rosa tandborste hem. Jag bifogar information hem från folktandvården i mailen.

Jag har skickat med eleverna information om vaccination, bifogar även denna i mailen. Vid missad vaccination så kommer skolsköterskan att erbjuda en ny tid för vaccination. 

Vad har vi gjort i veckan:

I matten började vi veckan med en diagnos på de områden vi arbetade med förra veckan. Vi gick sedan gemensamt igenom svaren och eleverna fick skriva ner de på ett nytt papper. De fick sedan jämföra de rätta svaren med sina svar. Detta kommer vi att göra i början av varje vecka för att repetera men även för att jag ska kunna se vad eleverna behöver träna mer på. Denna vecka har vi arbetat med ekvationer, olikheter, prioriteringsregler, uppställning och problemlösning. Nästa vecka ska vi arbeta med multiplikation hela veckan.

I svenskan har vi i veckan arbetat med substantiv, något eleverna till min förvåning tyckte var väldigt roligt! Eleverna har också arbetat vidare med tidningsartiklars uppbyggnad och de har fått pussla ihop rätt del till rätt artikel.

I SO:n har vi fortsatt med arbetsområdet ”Politik och Demokrati”. Eleverna har fått lära sig mer om yttrandefrihet och har övat på att debattera.

I NO:n har vi fortsatt på arbetsområdet ”Europas sista vildmark” där eleverna lär sig om djur och natur i fjälltrakterna.

I engelskan har vi i veckan spelat ”Name 3 things” samt arbetat vidare i arbetsboken ”Magic”.

I idrotten har eleverna övat på att simma och det har gått bra, många elever visade upp goda simkunskaper. Nästa vecka är det vanlig idrott igen.

 

Vilka läxor har delats ut:

Läxorna delades ut i onsdags och ska återlämnas på onsdag v.35.

·       Denna veckas matteläxa berör problemlösning.  

·       Svenska läsläxa har delats ut och under höstterminen kommer eleverna att läsa boken ”Varg” hemma med tillhörande läslogg. Eleverna får läsa hur snabbt de vill, men det finns vissa krav för hur långt man ska ha läst vid en viss vecka. En läslogg har delats ut och där finns all information som behövs för läsläxan. Många elever har börjat läsa redan vilket vi tycker är toppen.   

·       Eleverna har fått nya engelska glosor som de har skrivit ner i sina glosböcker. Glosorna finns även publicerade på Classroom i Google drive.

Läxhjälpen startar på tisdag och är direkt från att skolan slutar till kl. 15:30. OBS! Den kommer vara i 4:ans klassrum. Läxhjälp finns även i lågstadiets lokaler (stora skolhuset) och med lågstadiets personal på onsdagar 14-14:40. Ska ditt barn gå på läxhjälpen så måste detta anmälas till mentor i förväg.

 

Vad händer i veckan som kommer:

Måndag: Idrott. OBS! Glöm ej idrottskläder. Läsårets första elevråd.

Tisdag: Läxhjälp 14:50-15:30 i 4:ans klassrum.

Onsdag: Idrott. OBS! Glöm ej idrottskläder. Läxhjälp 14:00-14:40 i lågstadiets lokaler (stora skolhuset).

Torsdag:

Fredag:

 

Som alltid är ni välkomna att höra av er till mig på min mail jennifer.forsberg@norrkoping.se eller på klasstelefonen 0725971014.

 

Trevlig helg!

/Jennifer och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar