Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 16 augusti 2024

Åk 3 Veckobrev inför v .34

Hej alla vårdnadshavare!

Då var det dags för ett nytt veckobrev. Vi har välkomnat det nya läsåret med olika typer av aktiviteter och roliga uppgifter. Eleverna var även så taggade och glada över att se och gå runt i vårt nya klassrum. Under de första skoldagarna pratade vi även om klassrumsregler och ordningsregler som gäller för hela skolan, detta för att alla barn ska ha det så bra som möjligt.

Vi har skickat hem ordningsreglerna som även ni får gå igenom och diskutera med era barn för att de ska förstå ordningsreglerna som gäller på villastadskolan. När ni har diskuterat dem med era barn får ni skriva under och lämna tillbaka till oss. Eleverna blev även tilldelade klassens schema som kan bra att ha hemma. På schemat står det att de elever som har idrott direkt på morgonen börjar 8:40, men detta stämmer ej. Alla ska vara här 8:30. När det kommer till slöjdlektionerna måste de elever som har syslöjd vara i skolan vid 8:10 för att hinna gå till montessoriskolan (vi har skickat ett mejl till vårdnadshavare som dess barn ska vara på plats 8:10).

 

Den 29 augusti kl 17:00 är ni varmt välkomna på föräldramöte. Vi samlas först i matsalen för gemensam uppstart, sedan går vi till klassrummet.

 

Arbetsområde:

Svenska: I år ska vi läsa boken ”Nyckeln till skatten” som eleverna kommer att få läsläxa till. Vi kommer att dela ut böckerna och titta igenom dem. Vi kommer även att prata om det som vi kommer att lära oss i svenska och hur lektionerna ska gå till.

Matematik: Vi kommer att repetera lite av det som vi lärde oss i åk 2 för att se vad vi behöver utveckla och lära oss mer om. Vi kommer även att fortsätta med matteboken för årskurs 2 i början innan vi jobbar vidare med matteboken för åk 3, detta för att vi inte hann arbeta färdigt med boken.

Engelska: Vi kommer att repetera engelska ord och öva på att vara mer bekväma med att prata engelska. Därefter kommer engelska lektionerna utgå från serien Pick a colour som bland annat kommer att handla om kroppen, familj, klassrum.

NO: Vi kommer i år att fokusera på området ”kroppen” och vi ska inleda NO lektionerna med vad vi vet om kroppen.

SO: Vi kommer i år att fokusera på forntiden och även här kommer vi att inleda lektionerna med att prata om vad vi har för förkunskaper om forntiden.

 

Veckoinfo:

Mån:

Tis: Idrott.

Ons:

Tors: Musik

Fre:


Viktiga datum att komma ihåg:

Torsdag 29/8 föräldramöte kl 17:00.

Torsdag 3/10 och Fredag 4/10 studiedagar

Höstlov v. 44

 

Ni får jättegärna höra av er om ni har några frågor eller funderingar!

Jessi.shamoun@norrkoping.se

Trevlig helg önskar personalen i årskurs 3

Jessi och Abdi

Information från fritidshemmet

Veckobrev från Fritids v. 33-34

Äntligen kommer alla våra elever tillbaka 😊. Vi kommer börja terminen med att lyssna in och lära känna vår elevgrupp. Vi kommer ha fasta rutiner där vi delar gruppen i ute och innegrupp för samlingar och aktiviteter. Vi planerar utifrån elevernas intressen och behov kopplat till våra styrdokument.

Nytt för i år är att F-klass, Åk 1 och Åk 2 går tillsammans på Stråhattens Fritidshem där öppning sker 06:15 och stängning är 18:00

Åk 3-6 är på Solhattens fritidshem Mån-Tors och tillsammans med Stråhatten på fredagar.

 

Stråhatten 0725971013                                                              Solhatten 0725971012

Titti                                                                                                 Eva

Sandra                                                                                            Abdi

Malin

Frida

Elizabeth

Pontus

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar