Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 27 september 2024

Åk 1 Veckobrev inför v. 40-41

 Hej,

Svenska: Vi repeterar bokstaven Rr. Vi har tränat på att skriva en faktatext om Räven utifrån stödord. Det är klurigt att skapa egna meningar utifrån enskilda ord men eleverna är jätteduktiga och vi kommer att träna mer på detta sätt att skriva i flera ämnen framöver! Fokus den här veckan har överlag legat på just meningar och vi har tränat på meningsbyggnad med hjälp av sönderklippta meningar där eleverna får lägga orden i rätt ordning. Detta tyckte barnen var jättekul och många ville utmana sig själva med fler och längre meningar nästa gång! 😊 Nästa vecka ska vi börja arbeta med bokstaven Ll.

Matematik: Vi repeterar räknesättet subtraktion. Vi jobbar vidare med förståelse för detta genom att använda olika representationsformer såsom rita, använda konkret material vid behov, och skriva på mattespråket. Vi tränar även på att använda oss av tallinjen när vi räknar addition och subtraktion.  

NO: Vi har påbörjat tema hösten.

Engelska: Vi repeterar färgerna.

 

Vi önskar er en fin helg!

Therese, Camilla och Menna.

 

Nästa vecka

Måndag: Läsläxa delas ut. OBS! På fredag är det studiedag, så läsläxan lämnas åter nästa måndag 7/10.

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Studiedag (fritidshemmet öppet)

Fredag: Studiedag (fritidshemmet stängt)

 

v. 44 Höstlov

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar