Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 27 september 2024

Fritidshemmets månadsbrev Oktober

 Stråhatten:

Nu är hösten här och vi avslutar vårat Tema Du och Jag. Vi har haft samarbetsövningar och lekt en del namnlekar. Eleverna har tillsammans skapat en värdegrundsblomma som smyckar fritids vägg samt tagit fram gemensamma trivselregler.

Solhatten:

Vi har upprättat trivselregler på avdelningen och erbjudit samarbetsövningar. Eleverna arbetar på med fritidsråd där de får inflytande över sina eftermiddagar. Solhatten håller i fredagsaktiviteten för f-2.

Tema arbete:

Under Oktober och November kommer Stråhatten att arbeta med Tema Drakar. Eleverna kommer att arbeta med olika drakar som flyttar in på vår avdelning. Sol arbetar med det digitala programmet Creaza och producerar egna berättelser fram till höstlovet.  Då tränar våra elever på förmågorna att pröva och utveckla sina idéer och kommunicera med språkliga uttrycksformer.

Det övergripande syftet med temat är att varje elev ska utmanas genom att inspireras till nya upptäckter. När olika alternativa aktiviteter introduceras och eleverna stimuleras att pröva på, kan de upptäcka nya saker som intresserar dem och därigenom vidga sin upplevelse av meningsfull fritid. 

Hur gör vi detta:

-        Skapande med olika estetiska uttryck

-        Bygg och konstruktion (problemlösning)

-        Presentation om Drakarna med högläsning, faktaläsning

-        Creaza

 

Datum att komma ihåg:

 

Studiedagar:

 

Torsdag 3/10 är skolan stängd och fritids har öppet för de som anmält omsorg.

Fredag 4/10 Stängt

 

Höstlov v. 44 sista inlämningsdatum onsdagen 2/10

 

Trevlig helg önskar vi på Stråhattens fritidshem

Elisabeth, Frida, Malin, Pontus, Titti och Sandra.

Solhattens fritidshem

Abdi och Eva.



 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar