Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 20 september 2024

Åk 2: Veckobrev inför v. 39

Hej!

Då var det åter igen fredag och här kommer veckans brev.

I veckan har vi arbetat med att skriva och formulera frågor på olika sätt på svenskan. Vi har också tränat på att svara på läsförståelsefrågor och skriva meningar tillsammans i par. På matematiken i veckan har vi tränat lite extra på tallinjen. Vi har också avslutat arbetsområdet taluppfattning, addition och subtraktion med ett mattetest. Under fredagen genomförde vi Skolverkets bedömningsstöd i matematik inom taluppfattning.

På SO:n i veckan har vi fortsatt vår resa genom Skuggdalen och pratat om kartsymboler. På NO:n lärde vi oss mer om gravitation. Under veckans engelskalektion tränade vi på att benämna olika sporter och vi fortsätter kommande vecka med vår favoritsport.

Eleverna kämpar på med simningen varje vecka. Det är roligt att se vilka framsteg de gör vecka för vecka. Snyggt jobbat alla elever i åk 2!

Lilla Chokladis

En nalle flyttade in hos oss i veckan. Den här nallen fick eleverna rösta på om vi skulle göra som ABC-klubben att skicka ut den i världen på ett äventyr eller behålla honom som en klassnalle. Efter röstning ville majoriteten av eleverna behålla honom som en klassnalle. Lilla Chokladis har han fått som namn. Lilla Chokladis ska få följa med en klasskamrat hem till helgen varje vecka, vara med på äventyr på hemmaplan, för att sen på måndagen hänga med tillbaka till skolan igen. När Lilla Chokladis hänger med hem får eleven med sig en dagbok där eleven får i uppgift att skriva om helgen. Lilla Chokladis hänger med Ellinor hem första gången den här helgen. Det får bli nallens start på ett äventyr tillsammans med oss. Det är givetvis frivilligt att ta med nallen hem.

Skoljogg

På onsdag springer vi skoljoggen tillsammans. Viktigt att komma idrottsklädd och ta gärna med en vattenflaska. Vi duschar inte efter löpningen, utan eleverna får vara idrottsklädda hela dagen.

Info v. 39

Mån: Läs och skrivläxa med till skolan, ny läxa skickas hem.

Tis: Musik

Ons: Skoljoggen, kom idrottsklädd den här dagen. NOMP-matteläxa, ny läxa skickas hem.

Tor: Simskola, ta med badkläder, handduk och lås om du har.

Fre: Bild

Information från fritidshemmet

Idag, fredag den 20/9 har vi publicerat ett temporärt schema för höstlovet i IST. Det ska vara inlämnat senast onsdagen den 2/10.

Trevlig helg önskar all personal som arbetar tillsammans med alla elever i år 2



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar