Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 6 september 2024

Åk 2: Veckobrev inför v.37

Hej!

Vad veckorna springer iväg, nu är det redan fredag igen och dags för ett nytt veckobrev. I veckan har vi arbetat med synonymer och vokaler på svenskan. Vi har också provat på att skriva en saga på datorn. Eleverna tyckte att det var kul och spännande att få skriva på sin egen chromebook. På matematiken arbetar vi just nu med att addera och subtrahera tiotal och ental. Det har varit en utmaning och vi fortsätter under kommande vecka att träna på det. Engelskan i veckan har vi tränat på att ramsräkna talen 0-20. Talen från 13-20 är svårast att säga, så träna gärna lite hemma. På NO:n i veckan lärde vi oss mer om vår galax Vintergatan och på SO:n har vi redovisat vår läxa genom att visa våra kartor över våra rum. Vi har också börjat titta på en spännande serie som heter, den magiska kartan. På tekniken lärde vi oss mer om uppfinningar vi använder i vår vardag. Den här veckan var det saxens historia och  utveckling.

Utvecklingssamtal

Under nästa vecka genomförs de flesta utvecklingssamtalen. Ni är varmt välkomna till grupprummet i anslutning till vårt klassrum. Varje samtal är 30 minuter. Har ni bokat ett digitalt möte skickas en länk hem dagen innan samtalet.

Info v.37

Mån: Skolfoto, enskilda fotografier. Ny läs och skrivläxa skickas hem.

Tis: Musik

Ons: Matteläxa, ny matteläxa finns att genomföra på nomp.se.

Tor: Simskola, ta med badkläder, handduk och lås om du har.

Fre: Ta med läs och skrivläxa till skolan.

Kommande datum

25/9 Skoljoggen

3-4/10 Studiedagar

9/10 Besök Visualiseringscenter

v.44 HÖSTLOV

Info från fritidshemmet

Information angående studiedagarna torsdag 3/10 och fredag 4/10,

Torsdag den 3/10 har skolan stängt och fritids har öppet för de som anmäler omsorgsbehov på det temporära schemat i IST. Det temporära schemat publiceras i IST torsdag den 5/9 och ska vara ifyllt senast måndag den 16/9.

Fredag den 4/10 har skola och fritids stängt. Vid behov av omsorg den dagen kontakta rektor Sofia Jardviken via mail senast måndag den 16/9. Meddela även då oms ditt barn har specialkost eller egenvårdsplan.

Trevlig helg önskar all personal som arbetar med eleverna i åk 2.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar