Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 13 september 2024

Veckobrev förskoleklass inför v.38

 Hej! 

Denna veckan har det varit lite kallare i luften och det känns som att hösten är här. Vi har haft en roligt stund tillsammans i Lindpareken. Vi startade upp med att leka en lek som börjar på veckans bokstav c som i charader.  Klassen delades upp i två grupper och tävlade mot varandra. Eleverna var duktiga och det var en positiv tävlingsanda i båda grupperna 😊. Elever har också fått reda på vad deras faddrar i fyran heter. Vi har planerat in en första träff med årskurs fyra.

Veckan som varit:

Svenska:  Vi har jobbat med bokstaven c  och eleverna tycker det är roligt att både skriva och jobba med bokstäverna på olika sätt.  Eleverna har också lärt sig en ramsa  Vi har  lyssnat på sagor och börjat läsa boken som eleverna valt ut " Sommarskuggan och "halloween-buset". Klassen har också fått höra ett nytt kapitel i Lyckostjärnan och jobbat med tillhörande uppgifter.

Matematik: Vi har tittat på ett nytt avsnitt av Upptäcktsresan om filurerna i sifferskogen samt räknat och lärt oss siffrorna 1-3. Vi har också jobbat med begreppen större, mindre samt kort och lång.

So: I lekgrupperna har ena gruppen fått bygga Eiffeltornet den andra har haft olika rollekar.  Vi har lärt oss fakta om Bamse och hur leksakerna såg ut förr i tiden jämfört med idag.


Nyfikenhetsfrågor som ni vårdnadshavare kan ställa till ert barn: 

Vad handlade veckans kapitel i lyckostjärnan om? 

Vad kan du berätta om Bamse? 

Vilka leksaker fanns förr i tiden och används än idag? 

Vilka ord kan du som börjar på bokstaven c?

Kan du ramsan om Cicci citronfjäril? 

Vi övar alfabetssången: https://youtu.be/kqeEfqe6gMw?feature=shared

 Vi ljudar alfabetet: https://youtu.be/w7UuFTIxaNM?feature=shared


Bilder från bygget av Eiffeltornet:








Planering inför v. 38

Tisdag fm: Utedag/idrott- Ta med kläder efter väder, bra skor och frukt,

Matematik:  Vi bygger och övar matematiska former kvadrat, rektangel, triangel och cirkel. rätblock och klot. Vi övar på matematik-begreppet dubbelt.

Svenska:  Bokstaven D, kapitel 4 Lyckostjärnan

No/So: Veckans Grej of the day. Eleverna får en ledtråd om en sak, händelse eller person. De ska gissa vad det är sedan får det lära sig mer fakta om saken, händelsen eller personen. Vi diskuterar och ritar något om det vi lärt oss. Vi jobbar också med värdegrund kompisar och skolans regler.

Fredag: Bild med Malin i halvgrupp grön och röd grupp. Blå och gul grupp har stationsarbete med Emelie och Suada


Viktiga datum i skolan 

Onsdag 25 september: Skoljoggen med hela skolan. Viktigt att vara på plats utanför skolan senast  8:30. Tänk på att eleverna ska ha sköna kläder och bra skor att springa i.  De ska också ha med sig en vattenflaska och frukt. Vi startar igång 9:00 på Himelstalunsdsfältet bakom Stallet.

Ses med faddrar i Lindparken: onsdag 2/10 12:30-13:30

Studiedagar: Torsdag 3/10 skolan stäng. Anmäl i god tid om ni vill ha frita omsorg för ert barn 
fredag 4/10 både skola och frita är stängd.

Ses med faddrar i Lindparken: onsdag 2/10 12:30-13:30

Läsårstider ht 24

Torsdag 15 augusti – fredag 20 december

Lovdagar

Höstlov: 28 oktober – 1 november
Jullov: 21 december – 7 januari

Studiedagar
Torsdag 3 oktober - fredag 4 oktober

Trevlig helg! Önskar Suada, Emelie, Menna och Sandra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar