Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 13 september 2024

Åk 5 Veckobrev inför v.38

 Hej alla vårdnadshavare!

Vi hoppas att ni har haft en bra vecka. Vi har haft en bra vecka också, det går virus just nu och många är sjuka för tillfället. I de flesta ämnen börjar vi att avsluta våra nuvarande arbetsområden för att sedan påbörja nya mot slutet av september. Vi har gjort vårt bästa för att sprida ut proven så eleverna inte blir stressade. Har ditt barn missat ett prov på grund av sjukdom eller ledighet så kommer vi överens om ett nytt datum för prov.


Vad har vi gjort i veckan:

I matten har vi den här veckan arbetat med division. Nästa vecka ska vi repetera arbetsområdet om de fyra räknesätten och vecka 39 blir det matteprov på arbetsområdet på måndagen innan vi påbörjar ett nytt som kommer att handla om bråk. Eleverna kommer inte att få ut provet i förhand, istället får de uppgifter där de kan repetera.

I svenskan har vi i veckan arbetat med sj-ljudet, recept samt har vi börjat avsluta arbetet kring tidningsartiklar. Nästa vecka startar vi igång skrivandet av tidningsartiklar. Eleverna kommer att skriva en egen tidningsartikel under lektionstid v.38-v.39. Tidningsartikeln ska lämnas in via google classroom fredag v.39.

I SO:n har vi fortsatt med arbetsområdet ”Politik och Demokrati”. Nästa vecka delas provet om detta ut på tisdag och vi har sedan prov på tisdag v. 40. Eleverna får således två veckor att öva på lektionstid. Nästa arbetsområde kommer att handla om vasatiden.

I NO:n har vi prov på arbetsområdet ”Europas sista vildmark” på torsdagens lektion. Passa på att fråga hemma vad eleverna kommer ihåg och har lärt sig. Nästa arbetsområde handlar om kroppen och vi kör igång med det på fredag nästa vecka.

I engelskan har vi arbetat vidare i arbetsboken ”Magic”. På grund av sjukdom hos lärarna blev de nya glosorna nedskrivna först i torsdags, men de delades ut i onsdags. Vi har även sett på ”Holly Hobbie”.

I idrotten har eleverna haft uteidrott.


Vilka läxor har delats ut:

Läxorna delades ut i onsdags och ska återlämnas på onsdag v.37.

·       Denna veckas matteläxa berör division. Uppmana gärna eleverna att ta med sig chromebooken hem och öva på multiplikationstabellen. Vi märker att många elever har svårt för just multiplikationstabellen och skolplus är fantastiskt bra för att öva på den.  

·       Svenska läsläxa – eleverna läser andra delen av ”Varg”.

·       Eleverna har fått nya engelska glosor som de har skrivit ner i sina glosböcker. Glosorna finns även publicerade på Classroom i Google drive. Eleverna har även fått en utskriven lapp med sig hem där man kan dubbelkolla om eleverna skrivit rätt, om man är orolig för det.


Läxhjälp tisdag 15:00-15:40 Jennifer håller i detta pass.

Läxhjälp onsdag 14-14:40

Ska ditt barn gå på läxhjälpen så måste detta anmälas till mentor i förväg.

 

Vad händer i veckan som kommer:

Måndag: Idrott. 

Tisdag: Läxhjälp 14:50-15:30 i 4:ans klassrum.

Onsdag: Idrott. Läxhjälp 14:00-14:40 i stora skolhuset.

Torsdag: NO prov ”Europas sista vildmark”.

Fredag: 

 

Vad händer framöver:

©     -25/9 Skoljoggen vid stallet på himmelstalund. Mellanstadiet springer två varv, medtag vattenflaska. Vi går direkt på morgonen så eleverna bör komma ombytta.

©     -3-4/10 Studiedagar.

©     -Utvecklingssamtal måndag och onsdag v. 42. Tider skickas ut v.40.

 

Som alltid är ni välkomna att höra av er till mig på min mail jennifer.forsberg@norrkoping.se eller på klasstelefonen 0725971014.

 

Trevlig helg!

/Jennifer och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar