Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 13 september 2024

Åk 4: Veckobrev inför v 38-39

 Hej där hemma!  

Hoppas er vecka har varit lika bra som vår. Vi närmar oss första matteprovet tisdagen den 17/9. Barnen har gjort ett för-test så det vet vad de behöver träna på. Provet är på hela kapitel 1 i boken. Veckan därpå har vi prov i No -skogen. Kan vara bra att börja plugga till det redan nu J

Glöm inte att skicka med en frukt eller liknande till rasterna. Dagarna är långa, magen kurrar och orken tryter på eftermiddagarna.  

Om ditt barn vill gå på läxhjälp, tisdagar mellan 15.00–15.40 och/eller onsdagar 14.00–14.40, behöver du maila mig vilken dag samt vilken läxa ditt barn ska göra under den tiden.

V 39 onsdag har vi skoljoggen. Vi kommer vara vid stallet på "Himpa" Alla på mellanstadiet ska springa minst två varv. Medtag vattenflaska. Vi kommer att gå direkt på morgonen så barnen måste vara ombytta när de kommer till skolan. På em. ska vi vara i Lindparken med våra fadderbarn i fsk-klassen. Vi ska leka lära känna lekar och ha en rolig stund. 

Viktiga datum:

17/9 Matteprov kap 1

18/9 och 19/9 Utvecklingssamtal

24/9 Prov NO Skogen, mål finns i classroom

25/9 Skoljoggen (kom ombytt till skolan) och fadder- eftermiddag

3-4/10 Studiedagar

Läxor: Påminn era barn om läxorna

Inga nya läxor under v 38 då vi har prov i No 24/9

Måndag- Fredag glosor, förhör fredag

Onsdag- Onsdag matteläxa. Blad delas ut i liten blå räknebok. Lämnas in veckan därpå.

Torsdag- Torsdag VO -veckans ord ( rättstavning ) Häfte som barnen har hemma och tränar i under veckan. Kap 4 förhör torsdag v 38

Ämnen

Svenska: Vi har arbetat med projekt ”sagor” Vi har pratat om hur en saga blir till och olika svenska författare. Skrivit en egen saga samt tränat på verb, substantiv och adjektiv. Vi har börjat se på serie, Spegelvänd och har jobbat med binära tal omvandlat till bokstäver. Vi har också lyssnat på högläsning. Barnen har också förberett sina utvecklingssamtal.

Matte: Vi arbetar med att repetera multiplikation, division och prioriteringsregeln. Vi tränar inför prov.  

Engelska: Vi har börjat med kapitel 5 i boken. Vi har också haft glosförhör samt arbetat med The ing- form. Vi har också sett på Max Movie

So: Vi arbetar vidare med geografi och har pratat om istiden, vattnets kretslopp och hur vatten renas. Vi har haft nutidskryss och sett på lilla aktuellt.

No: Vi arbetar vidare med skogen och tränar inför Prov 24/9

 

V 38

Måndag: 

Tisdag: Idrott, Musik, Matteprov

Onsdag: Utvecklingssamtal

Torsdag: Bild, slöjd, utvecklingssamtal

Fredag: Idrott

V 39

Måndag: 

Tisdag: Idrott, musik, No prov skogen 

Onsdag: Skoljoggen kom ombytt till skolan, fadder-eftermiddag med fsk-klass i Lindparken

Torsdag: Bild, Slöjd

Fredag: Idrott

 

Trevlig helg! / Victoria

victoria.oberg@norrkoping.se

Klassrumstele: 072-584 34 50

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar