Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 27 september 2024

Åk 5: Veckobrev inför v.40

Hej alla vårdnadshavare!

 

Den här veckan har vi gjort massa roligt! I onsdags så sprang vi skoljoggen och fick massa frisk luft och motion. Idag har vi höstpysslat med allt det fantastiska naturmaterial som årstiden bjuder på. Vi hoppas att ni får hem några fina kreationer. Nästa vecka blir en kort vecka med studiedagar på torsdag och fredag.

 

Vad har vi gjort i veckan:

I matten har vi den här veckan skrivit matteprov. De elever som ej blev godkända har fått extra genomgångar och ett övningshäfte för att repetera. De kommer sedan att erbjudas omprov v. 41 under elevens val. Vi har även startat igång med kapitel 2 i matteboken och vi har börjat arbeta med bråk.

I svenskan har vi i veckan skrivit klart våra tidningsartiklar. Det blev mycket läsvärda artiklar, man fick även ett gott skratt då eleverna fick hitta på osanningsenliga artiklar om de ville. Be gärna eleverna visa upp sina artiklar hemma.

I SO:n har vi fortsatt öva inför provet i ”Politik och Demokrati”. Vi har sedan prov på tisdag v. 40. Nästa arbetsområde kommer att handla om vasatiden. Vi har även gjort veckans nutidskryss som vanligt och sett på lilla aktuellt.

I NO:n jobbar vi vidare med arbetsområdet ”Kroppen” och matspjälkningen, energi och andningen. Eleverna har även fått tillbaka sina prov i ”Europas sista vildmark”. De som inte har blivit godkända på provet får lämna in sina svar från övningsprovet istället eller göra muntligt omprov.  

I engelskan har vi som vanligt arbetat vidare i arbetsboken ”Magic” och sett på ”Holly Hobbie”. Vi har även spelat ”would you rather”, ”I have, who has” och arbetat med läsförståelse och ordförståelse kring tema ”autumn” och ”harvest festival”.

I idrotten har eleverna haft uteidrott och sprungit skoljoggen.

 

Vilka läxor har delats ut:

Läxorna delades ut i onsdags och ska återlämnas på onsdag.

·       Matteläxan den här veckan handlar om att repetera bråk.

·       Svenska läsläxa – eleverna läser andra delen av ”Varg”. Boksamtal på onsdag v.40 om del 2.

·       Eleverna har fått nya engelska glosor som de har skrivit ner i sina glosböcker. Glosorna finns även publicerade på Classroom i Google drive. Eleverna har även fått en utskriven lapp med sig hem där man kan dubbelkolla om eleverna skrivit rätt, om man är orolig för det.

 

Läxhjälp tisdag 15:00-15:40

Läxhjälp onsdag 14-14:40

Ska ditt barn gå på läxhjälpen så måste detta anmälas till mentor i förväg.

 

Vad händer i veckan som kommer:

Måndag: Idrott.

Tisdag: Läxhjälp 14:50-15:30 i 4:ans klassrum. SO-prov om ”Politik och demokrati”.

Onsdag: Idrott. Läxhjälp i lågstadiet lokaler 14:00-14:40. Boksamtal om del 2 i ”Varg”.

Torsdag: Studiedag

Fredag: Studiedag

 

Vad händer framöver:  

©     3-4/10 Studiedagar.

©     Elevråd 7/10.

©     Vaccination 8/10.

©     Omprov kapitel 1 matte 11/10

©     Utvecklingssamtal måndag och onsdag v. 43. Tider skickas ut v.40.

 

Som alltid är ni välkomna att höra av er till mig på min mail jennifer.forsberg@norrkoping.se eller på klasstelefonen 0725971014.

 

Trevlig helg!

/Jennifer och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar