Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 20 september 2024

Förskoleklassen veckobrev inför v.39

  Hej! 

Veckan som varit:

Ännu en rolig och innehållsrik vecka lider mot sitt slut. Klassen börjar bli vana med upplägget och känner sig trygga med hur lektionerna och dagarna ser ut. Vi jobbar mycket med igenkänningsfaktorn för att eleverna lätt ska kunna följa med och bli mer självständiga i sitt skolarbete.  

Vi hade en solig och fin utedag i tisdags som präglades av olika lekar och nya lekkonstellationer. Det är härligt att se att många i klassen faktiskt bjuder in till lek och har roligt tillsammans. Eleverna fick också lära sig en lek som börjar på veckans bokstav d som i dansstopp. Klassen lärde sig också en dans som heter Hoopydoo.

Svenska:  Vi har jobbat med bokstaven d  och eleverna tycker det är roligt att både skriva och jobba med bokstäverna på olika sätt.  Veckans ramsa har har handlat om Daniel delfin.  Vi har  lyssnat på sagor och fortsatt att läsa " Sommarskuggan och "halloween-buset". Boken är mycket spännande och fångar många i klassen. Vi har även läst ett nytt kapitel i Lyckostjärnan och jobbat med tillhörande uppgifter.

Matematik: Vi har tittat på ett nytt avsnitt av Upptäcktsresan om filurerna i sifferskogen och jobbat med geometriska former på olika sätt samt det matematiska begreppet dubbelt. Vi lärde oss också hur en cylinder, kub och rätblock ser ut. 

No: Vi har målat och lärt oss fakta om äpplen och ekorren

Här är några nyfikenhetsfrågor  om veckans arbete som ni kan ställa till ert barn för att träna på att återberätta och hålla en röd tråd: 

Vad handlade veckans kapitel i lyckostjärnan om?

Kan du berätta någon fakta om en dinosaurie? 

kan du berätta något om ekorren?  

Vad kan du berätta om äpplen  ? 

Hur dansar man Hoopydoo? Visa några rörelser

Vilka ord kan du som börjar på bokstaven D?

Kan du ramsan om Daniel delfin ? 

Vad är dubbelt av 2, 4 och 5? 

Vi övar alfabetssången: https://youtu.be/kqeEfqe6gMw?feature=shared

 Vi ljudar alfabetet: https://youtu.be/w7UuFTIxaNM?feature=shared


Bilder från lekgrupperna:










Planering inför v. 39

Tisdag fm: Utedag/idrott- Ta med kläder efter väder, bra skor och frukt,

Onsdag: Skoljoggen vi samlas utanför skolan senast 8.30. Eleverna ska ha sköna skor och kläder att springa i samt vattenflaska och frukt

Matematik:  Vi fortsätter bygga och övar matematiska former kvadrat, rektangel, triangel och cirkel. rätblock och klot. Vi övar på att använda linjalen och jobbar med siffran 4.

Svenska:  Bokstaven E kapitel 5 i Lyckostjärnan. Vi tränar på en/ett

No/So: Veckans Grej of the day. Eleverna får en ledtråd om en sak, händelse eller person. De ska gissa vad det är sedan får det lära sig mer fakta om saken, händelsen eller personen. Vi diskuterar och ritar något om det vi lärt oss. Vi jobbar också med värdegrund kompisar och skolans regler.

Fredag: Bild med Malin i halvgrupp gul och blå grupp.  Röd och gröngrupp har stationsarbete med Emelie och Suada

Information från fritidshemmet

Idag, fredag den 20/9 har vi publicerat ett temporärt schema för höstlovet i IST. Det ska vara inlämnat senast onsdagen den 2/10. 

Trevlig helg önskar vi på Stråhattens fritidshem

Elisabeth, Frida, Malin, Menna, Pontus, Sandra och Titti

 

Solhattens fritidshem

Abdi och Eva


Viktiga datum i skolan 

Onsdag 25 september: Skoljoggen med hela skolan. Viktigt att vara på plats utanför skolan senast  8:30. Tänk på att eleverna ska ha sköna kläder och bra skor att springa i.  De ska också ha med sig en vattenflaska och frukt. Vi startar igång 9:00 på Himelstalunsdsfältet bakom Stallet.

Ses med faddrar i Lindparken: onsdag 2/10 12:30-13:30

Studiedagar: Torsdag 3/10 skolan stäng. Anmäl i god tid om ni vill ha frita omsorg för ert barn 
fredag 4/10 både skola och frita är stängd.


Läsårstider ht 24

Torsdag 15 augusti – fredag 20 december

Lovdagar

Höstlov: 28 oktober – 1 november
Jullov: 21 december – 7 januari

Studiedagar
Torsdag 3 oktober - fredag 4 oktober

Trevlig helg! Önskar Suada, Emelie, Menna och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar