Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 20 september 2024

Veckobrev åk 5 inför v. 39

Hej alla vårdnadshavare!

 

Löven har börjat ändra färg och hösten har välkomnats. Stämningen i klassen är bra men vi jobbar vidare med att vara snälla kompisar mot varandra och att ha en bra ljudvolym i klassrummet. Kom ihåg att skicka med en extra frukt eller macka till våra långa dagar på måndagar, tisdagar och torsdagar. 

 

Vad har vi gjort i veckan:

I matten har vi den här veckan repeterat kapitel 1 i matteboken. Eleverna har fått ett övningshäfte där de kan förbereda sig inför provet. På tisdag börjar vi med kapitel 2 i matteboken och arbetsområdet bråk.

I svenskan har vi i veckan arbetat med läsförståelse kring mytologi samt börjat skriva tidningsartiklar. Eleverna kommer att skriva en egen tidningsartikel under lektionstid v.38-v.39. Tidningsartikeln ska lämnas in via google classroom fredag v.39.

I SO:n har vi börjat öva inför provet i ”Politik och Demokrati”. Vi har sedan prov på tisdag v. 40. Eleverna får således två veckor att öva på lektionstid. Nästa arbetsområde kommer att handla om vasatiden. Vi har även gjort veckans nutidskryss som vanligt och sett på lilla aktuellt.

I NO:n hade vi prov på arbetsområdet ”Europas sista vildmark” på torsdagens lektion. På fredagens lektion hade vi introduktion till området kroppen och första arbetsområdet blir matspjälkningen. Under nästa vecka kommer jag att rätta NO-proven. De som inte har blivit godkända får lämna in sina svar från övningsprovet istället. Har man spenderat två veckor under lektionstid med att inte skriva något i övningsprovet så får man göra det hemma som läxa.

I engelskan har vi som vanligt arbetat vidare i arbetsboken ”Magic” och sett på ”Holly Hobbie”. Vi har även spelat ”would you rather” och arbetat med läsförståelse och ordförståelse kring tema ”autumn” och ”harvest festival”.

I idrotten har eleverna haft uteidrott.

 

Vilka läxor har delats ut:

Läxorna delades ut i onsdags och ska återlämnas på onsdag.

·       Ingen matteläxa den här veckan eftersom vi har matteprov på måndag

·       Svenska läsläxa – eleverna läser andra delen av ”Varg”.

·       Eleverna har fått nya engelska glosor som de har skrivit ner i sina glosböcker. Glosorna finns även publicerade på Classroom i Google drive. Eleverna har även fått en utskriven lapp med sig hem där man kan dubbelkolla om eleverna skrivit rätt, om man är orolig för det.

 

Läxhjälp tisdag 15:00-15:40

Läxhjälp onsdag 14-14:40

Ska ditt barn gå på läxhjälpen så måste detta anmälas till mentor i förväg.

 

Vad händer i veckan som kommer:

Måndag: Idrott. OBS! Glöm ej idrottskläder.  Matteprov på del 1 i matteboken.

Tisdag: Läxhjälp 14:50-15:30 i 4:ans klassrum.

Onsdag: Skoljoggen vid stallet på himmelstalund. Mellanstadiet springer två varv, medtag vattenflaska. Vi går direkt på morgonen så eleverna bör komma ombytta. Läxhjälp 14:00-14:40 i lågstadiets lokaler (stora skolhuset).

Torsdag:

Fredag: Inlämning tidningsartikel.

 

Vad händer framöver:

©     SO-prov på tisdag 1/10.

©     3-4/10 Studiedagar.

©     Elevråd 7/10.

©     Vaccination 8/10.

©     Utvecklingssamtal måndag och onsdag v. 42. Tider skickas ut v.40.

 

Som alltid är ni välkomna att höra av er till mig på min mail jennifer.forsberg@norrkoping.se eller på klasstelefonen 0725971014.

 

Trevlig helg!

/Jennifer och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar