Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 6 september 2024

Veckobrev förskoleklass inför v.37

 Hej! 

Ännu en vecka har passerat och vi fortsätter vårt arbete med att jobba in rutiner och lära oss alla namn. Vi sjunger namnsången och övar på att titta på den kompisen man sjunger om så att det blir lättare att komma ihåg. Vi hade en härlig utedag i tisdags som bjöd på leken ” vem är det som knackar på min dörr”, fotboll samt spännande rollekar under alla stora buskar. Det är härligt att se att eleverna har roligt tillsammans och får öva olika sociala färdigheter. Vi vill också passa på att tacka för alla givande samtal som vi haft hittills med er vårdnadshavare och ert barn. Det är otroligt viktigt att ha ett gott samarbete mellan hem och skola och att vi genom att lära känner er och barnen faktiskt möjliggöra för detta. 

I svenska har vi jobbat med bokstaven b på olika sätt. Vi har ljudat, skrivit, rimmat, lärt oss en ramsa samt byggt saker som börjar på bokstaven B. Vi har också haft stationer och lekgrupper där eleverna också fått öva sig på att bygga och göra digitala övningar i svenska och matematik. Vi läste också ett nytt kapitel i boken Lyckostjärnan som handlade om ett viktigt gosedjur som heter Hickeman. Eleverna fick sedan visa, berätta om och rita sitt egna gosedjur som de hade med sig till skolan. Det var en rolig och lärorik övning. 

Vi har också tränat alfabetsången samt att ljuda varje bokstav. Detta kommer vi fortsätta öva på lite varje dag. Ni kan fortsätta öva detta hemma också genom sång och lek.

Vi övar alfabetssången: https://youtu.be/kqeEfqe6gMw?feature=shared

 Vi ljudar alfabetet: https://youtu.be/w7UuFTIxaNM?feature=shared

I matematiken har vi på ett kreativt sätt repeterat matematiska begrepp som lika/olika och lägesbegrepp (vänster och höger). 

www.skolplus.se är en bra digital lärplattform som vi använder oss av i skolan vid stationsarbete. Ni där hemma kan också använda sida för att träna vidare på matematik och svenska i form av bokstäver, tal och utmanar ert barn vidare på ett lekfullt och kreativt sätt. Alla funktioner är inte öppna men det finns en hel del som är. Sidan uppskattas mycket av eleverna så ta gärna en titt tillsammans med ert barn. För att få tillgång till de låsta funktionerna måste man skapa ett konto . Detta är något som jag kommer att göra till varje barn då vi även i åk 1,2 och 3 kommer använda oss av Skolplus. Användarnamn och lösenord till skolplus kommer att skickas individuellt till er via mail när jag har gjort ett konto till varje barn. Det är viktigt att ni skriver ner och sparar användarnamnet och lösenordet så ni kan logga in hemma. 

I so/no: Har vi jobbat med grej of the day och lärt oss om Antarktisk och pingviner.  

Nyfikenhetsfrågor

Vad handlade veckans kapitel i lyckostjärnan om? 

Vad kan du berätta om Antarktis? 

Vad kan du berätta om Pingvinen? 

Kan du ramsan om bagaren Bengtsson? 

Här kommer lite bilder från lekgrupperna:







Info från frita

Hej!

Information angående studiedagarna torsdag 3/10 och fredag 4/10,

Torsdag den 3/10 har skolan stängt och fritids har öppet för de som anmäler omsorgsbehov på det temporära schemat i IST. Det temporära schemat publiceras i IST torsdag den 5/9 och ska vara ifyllt senast måndag den 16/9.

Fredag den 4/10 har skola och fritids stängt. Vid behov av omsorg den dagen kontakta rektor Sofia Jardviken via mail senast måndag den 16/9. Meddela även då oms ditt barn har specialkost eller egenvårdsplan.

 

Trevlig helg önskar vi på Stråhattens fritidshem

 

Elisabeth, Malin, Menna, Frida, Titti och Sandra

 

Solhattens fritidshem Abdi,  Eva och Jonathan

 

Planering inför v. 37

Måndag: Fotografering 8:45 

Tisdag fm: Utedag/idrott- Ta med kläder efter väder, bra skor och frukt,

Matematik:  Vi övar begrepp lika/olika, lång, kort, matematiska former kvadrat, rektangel, triangel, cirkel samt lägesbegrepp.  Vi övar att skriva siffran 2

Svenska:  Bokstaven C, kapitel 3 Lyckostjärnan

No/So: Veckans Grej of the day. Eleverna får en ledtråd om en sak, händelse eller person. De ska gissa vad det är sedan får det lära sig mer fakta om saken, händelsen eller personen. Vi diskuterar och ritar något om det vi lärt oss. Vi jobbar också med värdegrund kompisar och skolans regler.

Fredag: Bild med Malin i halvgrupp blå och gul grupp. Röd och grön grupp har stationsarbete med Emelie och Suada

Viktiga datum i skolan:

Elevaktiva lära känna samtal:
onsdag 11/9 Emelie och Suada har samtal parallellt. Det finns också nya tider för er som inte haft möjlighet att komma.
Glöm ej att boka upp er i god tid på Google dokumentet. Länken till dokumentet finns i mailet som skickades ut.

Måndag 9 september fotografering klockan 8:45. Vi tar inget klassfoto utan eleverna tar enskilda foton,

Onsdag 25 september: Skoljoggen med hela skolan. Viktigt att vara på plats utanför skolan senast  8:30. Tänk på att eleverna ska ha sköna kläder och bra skor att springa i.  De ska också ha med sig en vattenflaska och frukt. Vi startar igång 9:00 på Himelstalunsdsfältet bakom Stallet.

Studiedagar: Torsdag 3/10 skolan stäng. Anmäl i god tid om ni vill ha frita omsorg för ert barn 
fredag 4/10 både skola och frita är stängd.

Läsårstider ht 24

Torsdag 15 augusti – fredag 20 december

Lovdagar

Höstlov: 28 oktober – 1 november
Jullov: 21 december – 7 januari

Studiedagar
Torsdag 3 oktober - fredag 4 oktober

Trevlig helg! Önskar Suada, Emelie, Menna och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar