Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 18 oktober 2024

Åk 2: Veckobrev inför v. 43

Hej!

Här kommer en sammanfattning av en riktigt bra vecka. På matematiken har vi inlett ett nytt arbetsområde. Vi arbetar just nu med uppställning. Eleverna har fått med sig en matteläxa hem i pappersform den här veckan för att träna lite extra. Under veckans svenskalektioner har vi tränat på sammansatta ord, rebusar och lärt oss mer om troll. Vi har läst faktatexter om troll, skrivit en lucktext och lyssnat på en saga om troll. Spännande att lära sig om olika sagoväsen och det uppkommer många frågor och funderingar om de verkligen funnits eller inte.

På SO:n i veckan har vi tillverkat egna pass för att med hjälp av fantasins hjälp resa och uppleva alla våra världsdelar. Under fredagen reste vi till Europa och lärde oss mer om den världsdel vi bor i. Under NO:n lärde vi oss mer om varför liv på jorden är möjligt och vad atmosfär är. Eleverna fick reflektera över vad det bästa med att leva på jorden är.

På engelskan i veckan fortsatte vi att träna på engelska djurord och tittade på den spännande fortsättningen av The game. Under veckans tekniklektion fick vi lära oss om bollens historia och utveckling. Här var eleverna överens om att det var en uppfinning vi absolut inte skulle klara oss utan.

Läsläxa v.43

Under v 43 är läs och skrivläxan mån-fre pga att vi går på läslov/höstlov v. 44.

Filmmys

På fredag har vi lovat eleverna ett mysigt avslut inför läs/höstlovet. Eleverna har önskat att få ta med sig eget fika till det tillfället. Skicka med en liten fika i lagom mängd, något att dricka (ej kolsyra). Var noga med att inte skicka med något fika som innehåller nötter. Om ni inte har möjlighet att ordna fika eller av någon anledning skulle glömma har vi givetvis köpt lite fika extra den här dagen så alla elever får.

Halloweendisco

Lite info om sexornas disco nästa fredag. Viktigt att ni vårdnadshavare som lämnar ert barn eller om ert barn kommer med annan vuxen så ska ni/barnet i samband med inträdesbetalningen checka in genom att säga namn och klass. Det är viktigt att ert barn har era kontaktuppgifter vid behov. Är det så att man som vårdnadshavare i åk 2 vill stanna på discot så finns det möjlighet för detta.

Info v. 43

Mån: Läs och skrivläxa skickas hem. Läxan behöver komma tillbaka under fredagen v. 43. 

Tis: Musik

Ons: Matteläxa på papper (uppställning), ny matteläxa på papper skickas hem.

Tor: Simskola, ta med badkläder, handduk och lås om du har.

Fre: Bild, filmmys, medtag eget fika. Halloweendisco på kvällen arrangerat av åk 6.

Kommande datum

v.44 HÖSTLOV

12/12 Luciakväll för föräldrar och syskon. Mer info kommer, men boka in en mysig kväll tillsammans med oss då klassen framför luciatåg i matsalen.

13/12 Luciatåg för eleverna i skolan och för äldreboende.

20/12 Julavslutning

Varma hälsningar från Ellinor och Frida



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar