Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 18 oktober 2024

Åk 1 Veckobrev inför v. 43

 Hej,

Svenska: Veckans bokstav är Nn. Vi fortsätter att jobba med meningar och ordbilder. Vi jobbar även vidare med faktatexter om skogens djur. Vi har besökt skolbiblioteket lyssnat på högläsning samt lånat varsin faktabok och/eller skönlitterär bok att ha som bänkbok.

Matematik: Vi arbetar vidare med addition och subtraktion samt uppdelning av tal. Detta kommer vi att fortsätta repetera på olika sätt kommande veckor. 

NO: Vi lär oss om olika djur och hur de förbereder sig för vintern. Vi kopplar till svenska genom att skriva faktatexter. Alla har nu pysslat igelkottar.

Engelska: Vi avslutar tema colors.

Vi har samlat ihop alla onamnade kvarglömda kläder en trappa ner bredvid musiksalen. Dessa kommer att skänkas vidare inom kort om ingen hämtar.

 

Vi önskar er en fin helg!

Therese, Camilla och Menna.

 

Nästa vecka

Måndag: Läxdag! Läsläxan redovisas. Ingen ny läxa delas ut inför lovet. Däremot kommer eleverna få ett läsbingo där de på ett lekfullt sätt uppmanas att läsa så mycket som möjligt på egen hand!

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Vi får besök från kulturskolan

Fredag: Idrott inomhus! Halloweendisco på kvällen! Se info nedan!

 

·       25/10 är det Halloweendisco! Sexorna anordnar och tar inträde (20kr) som kommer gå till deras klassresa. För lågstadiet är tiderna som gäller kl. 18-20. För barnens säkerhet så behöver de ”checkas in” med namn, klass och telefonnummer till vårdnadshavare. Detta ifall det exempelvis skulle börja brinna eller om något barn skadar sig så vill de som anordnar snabbt kunna komma i kontakt med er. Observera att ingen personal är på plats, utan det är klassföräldrar som ansvarar. Om du som vårdnadshavare vill stanna kvar på discot så får man gärna göra det.

·       v. 44 Höstlov

·       Kommande tema: Livet förr. Vi ska besöka Stadsmuseet vid två tillfällen (en grupp i taget) 6/11 samt 13/11. Vi ska vara där kl. 9:00, så vi behöver då vara redo att gå 8:20.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar