Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 11 oktober 2024

Åk 2: Veckobrev inför v.42

Hej!!! 

Ännu en skolvecka är avslutad och här kommer veckans brev.

I veckan har vi besökt Visualiseringscenter. Vi fick lära oss mer om havets betydelse och varför vi ska vara rädda om vår miljö och allt vatten. Vi startade besöket med att titta på en film i domen och vi fick hela biosalongen för oss själva. Filmen visades i 3D så vi fick följa med på en spännande resa under havets yta. Sen kunde vi titta på utställningarna på Visualiseringscenter för att till sist avsluta besöket med en samarbetsövning. Vi kommer att fortsätta arbeta med världen, hav och kartor som tema. Under fredagens SO-lektion lärde vi oss namnen på världsdelarna och världshaven.

Under veckans mattelektioner har vi repeterat addition och subtraktion vid tiotalsövergångar och genomfört en diagnos. På svenskalektionerna har vi träna på att sortera ord i olika kategorier och arbetat med läsförståelse. Under veckans engelskalektion repeterade vi engelska ord för olika djur och gjorde en övning där eleverna skulle reflektera över vad som vad sant eller falskt. Under veckans NO-lektion har eleverna färdigställt faktaplanscherna om olika planeter. Titta och läs gärna på elevernas planscher när ni hämtar ert barn. Ni hittar dessa planscher i vår hall.

Halloweendisco

Åk 6 arrangerar ett Halloweendisco fredagen den 25/10. De samlar in pengar till klasskassan för att kunna åka på en skolresa i slutet av åk 6. Inträde till discot är 20 kronor och eleverna är välkomna mellan kl 18-20. Se affischer som sitter uppe vid entrén.

Info v.42

Mån: Läs och skrivläxa med till skolan. Ny läxa skickas hem.

Tis: Musik

Ons: Matteläxa, kom ihåg att genomföra den. Ny läxa skickas hem.

Tor: Simskola, kom ihåg badkläder, handduk och lås om du har.

Fre: Bild

Kommande datum

v.44 HÖSTLOV

12/12 Luciakväll för föräldrar och syskon. Mer info kommer, men boka in en mysig kväll tillsammans med oss då klassen framför luciatåg i matsalen.

13/12 Luciatåg för eleverna i skolan och för äldreboende.

20/12 Julavslutning

Varma hälsningar från Ellinor & Frida



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar