Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 11 oktober 2024

Åk 1 Veckobrev inför v. 42

 Hej,

Svenska: Veckans bokstav är Ee. Vi har tränat på att skriva meningar genom att hitta på en bokstavsgåta. Vi jobbar även vidare med faktatexter och har lärt oss mer om ekorren. Vi har besökt skolbiblioteket lyssnat på högläsning samt lånat varsin faktabok och/eller skönlitterär bok att ha som bänkbok.

Matematik: Vi arbetar vidare med addition och subtraktion och har kommit in på området pengar. Detta kommer vi att fortsätta repetera på olika sätt kommande veckor.  

NO: Vi lär oss om olika djur och hur de förbereder sig för vintern. Vi kopplar till svenska genom att skriva faktatexter. Lejonen har även pysslat en igelkott med hjälp av höstlöv, nästa vecka är det fjärilarnas tur.

Engelska: Vi har repeterat färgerna genom att spela live-memory, där eleverna fick turas om att vara spelare och spelbrickor. Ett roligt sätt att träna på att prata med varandra genom lek!

Teknik: Vi lär oss om olika tekniska uppfinningar i vardagen. Den här veckan lärde vi oss om tandborstens historia. Fråga gärna barnen vad den allra första tandborsten var gjord av!😊

 

Vi önskar er en fin helg!

Therese, Camilla och Menna.

 

Nästa vecka

Måndag: Läxdag! Läsläxan redovisas och ny läxa delas ut.

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Idrott inomhus!

 

25/10 är det Halloweendisco! Sexorna anordnar och tar inträde (20kr) som kommer gå till deras klassresa. För lågstadiet är tiderna som gäller kl. 18-20. Mer info kommer!

v. 44 Höstlov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar