Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 11 oktober 2024

Åk: 4 Veckobrev inför v 42-43

 Hej där hemma! 

Denna vecka har varit fylld med byggande av sagovärld. Barnens skapelser blir helt fantastiska! Dessa kommer sedan ställas ut i matsalen.

Den 22/10 har vi matteprov på kap 2 i boken.

Den 5/11 är det dags för prov i Geografi. Målen hittar ni i classroom. Det är bra att börja studera till provet redan nu, då det är ett ganska omfattande prov.

V 43 fredag em. ska vi ha lov-mys. Vi ska se på film och barnen får ta med sig lite godis, snacks och läsk. De är mycket ”taggade” på detta! Denna dag kommer barnen inte ha idrott.

Glöm inte att skicka med en frukt eller liknande till rasterna. Dagarna är långa, magen kurrar och orken tryter på eftermiddagarna. 

Om ditt barn vill gå på läxhjälp, tisdagar mellan 15.00–15.40 och onsdagar 14.00–14.40, behöver du maila mig vilken dag samt vilken läxa ditt barn ska göra under den tiden.

Viktiga datum:

14/10 Elevråd

22/10 Matteprov

25/10 Lov-mys

V 44 Höstlov

5/11 Geografiprov

Läxor: Påminn era barn om läxorna

Måndag- Fredag glosor, förhör fredag

Onsdag- Onsdag matteläxa. Blad delas ut i liten blå räknebok. Lämnas in veckan därpå.

Torsdag- Torsdag VO -veckans ord ( rättstavning ) Häfte som barnen har hemma och tränar i under veckan. Kap 7 förhör torsdag v 42

Ämnen

Svenska: Vi har arbetat med projekt ”sagor” Vi har fortsatt bygga på vår sagovärld. Vi har arbetat med dubbelteckning av M i slut av ord. Vi har sett på Spegelvänd och ritat koordinatsystem som vi sedan använde för att spelade sänka skepp.

Matte: Vi jobbar vidare med kap 2 i boken. Prov 22/10 Kap 2

Engelska: Vi har börjat med kapitel 9 i boken. Vi har också sett på Grammar Company-The future. Vi har också sett på Max Movie, haft glos förhör samt gjort test: Reading.

So: Vi arbetar vidare med geografi, sett på Geografens testamente och Lilla aktuellt. Prov i geografi 5/11

No: Vi har arbetat med naturen på hösten.

V 42

Måndag: Elevråd

Tisdag: Idrott, musik 

Onsdag: 

Torsdag: Bild, Slöjd

Fredag: Idrott

V 43

Måndag: Elevråd 

Tisdag: Idrott, musik, matteprov

Onsdag: 

Torsdag: Bild, Slöjd

Fredag: Lov-mys

 


Trevlig helg! / Victoria

victoria.oberg@norrkoping.se

Klassrumstele: 072-584 34 50

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar