Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 18 oktober 2024

Åk: 4 veckobrev inför v 43-45

 Hej där hemma! 

Då var vi en vecka närmare höstlovet och det årliga Halloweendiscot som åk 6 anordnar på Villastadsskolan.

Fredag den 25/10 mellan 18-21 är det Halloweendisco i matsalen. Inträde 20 kr och man får gärna komma utklädd. Dock ej ansiktsmask eller låtsas vapen. Det kommer finnas godis, läsk och chips att köpa på discot.

Av säkerhetsskäl är det viktigt att ditt barn har dina kontaktuppgifter med sig till discot. Detta för att vi vid ev händelse, ska kunna nå dig under kvällen.

Fredag den 25/10 på em. ska vi ha lov-mys. Vi ska se på filmen" Nelly Rapp dödens spegel" Barnen får ta med sig lite godis, snacks och läsk. De är mycket ”taggade” på detta! Denna dag kommer barnen inte ha idrott.

Den 22/10 ska vi ha matteprov på kapitel 2 i matteboken.

De 5/11 är det dags för prov i Geografi. Målen hittar ni i classroom. Det är bra att börja studera till provet redan nu, då det är ett ganska omfattande prov.

Den 7/11 kl 10.30 ska vi gå på konsert i Dee Geerhallen och titta på "Slagverket slår till igen" med Nassim Al Fakir.

Den 11/11 har vi prov i No, Naturen på hösten

V 45 efter höstlovet har vi ingen läxhjälp på tisdag eller onsdag.

Glöm inte att skicka med en frukt eller liknande till rasterna. Dagarna är långa, magen kurrar och orken tryter på eftermiddagarna. 

Om ditt barn vill gå på läxhjälp, tisdagar mellan 15.00–15.40 och onsdagar 14.00–14.40, behöver du maila mig vilken dag samt vilken läxa ditt barn ska göra under den tiden.

Viktiga datum:

22/10 Matteprov

25/10 Lov-mys

V 44 Höstlov

4/11 Elevråd

5/11 Geografiprov

7/11 Konsert i Dee Geerhallen

11/11 No prov, Naturen på hösten

Läxor: Påminn era barn om läxorna

Måndag- Fredag glosor, förhör fredag

Onsdag- Onsdag matteläxa. Blad delas ut i liten blå räknebok. Lämnas in veckan därpå.

Torsdag- Torsdag VO -veckans ord ( rättstavning ) Häfte som barnen har hemma och tränar i under veckan. Kap 8 förhör torsdag v 43

Ämnen

Svenska: Vi har arbetat med projekt ”sagor” Vi har byggt klart våra sagovärldar. Nu ska det ställas ut i matsalen så hela skolan kan se hur fina de blev. Vi har sett på Spegelvänd och ritat koordinatsystem som vi sedan använde för att spelade sänka skepp. Vi har också varit på skolbibban och fortsatt att prata om dubbelteckning av M.  

Matte: Vi jobbar vidare med kap 2 i boken och tränar inför provet den 22/10

Engelska: Vi har börjat med kapitel 10 i boken. Vi har också sett på Grammar Company-Third person S samt tränat på detta. Vi har haft glos förhör samt gjort skolverkets bedömninstest: writing.

So: Vi arbetar vidare med geografi, sett på Geografens testamente och Lilla aktuellt. Prov i geografi 23/10

No: Vi har arbetat med naturen på hösten. Vi har också tittat på klorofyllet i ett löv med lupp. Vi har sett på en film om hösten. Barnen har också börjat skriva en fakta text om ett djur i skogen. Inlämning den 6/11. Vi har No prov, Naturen på hösten den 11/11 målen finns i classroom.

V 43 Börjar med inne-idrott

Måndag: 

Tisdag: Idrott, musik, matteprov

Onsdag: 

Torsdag: Bild, Slöjd, Halloweenpyssel

Fredag: Lov-mys

V 44

HÖSTLOV

V 45

Måndag: Elevråd

Tisdag: Idrott, musik, geografiprov

Onsdag: Inlämning fakta text om ett djur i skogen

Torsdag: Bild, Slöjd, Konsert i Dee Geerhallen

Fredag: Idrott

Trevlig helg! / Victoria

victoria.oberg@norrkoping.se

Klassrumstele: 072-584 34 50

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar