Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 18 oktober 2024

Veckobrev inför v.43 åk 5

Hej alla vårdnadshavare!

 

Tiden går ruskande fort och nu är det bara en vecka kvar till höstlov. Vi har haft en bra vecka i skolan. Nästa vecka är det dags för utvecklingssamtal. Om ni inte vet vilken tid ni har, vänligen hör av er till oss. Vi ser fram emot att få träffa er och eleverna ser fram emot att få berätta vad vi har lärt oss hittills.

 

Om eleverna har ett par hörlurar till övers hemma som de kan ta med sig till skolan så får de gärna göra det. Vi har tyvärr begränsat med hörlurar i skolan och vi kommer att behöva de framöver.

 

Vad har vi gjort i veckan:

I matten har vi den här veckan arbetat vidare med förkortning av bråk samt addition och subtraktion av bråk. Vi har även multiplicerat med bråk. Eleverna tycker även fortsatt att detta är utmanande, men den här veckan känns det som att det har släppt för många och de förstår vad de ska göra. Nästa vecka ska vi även arbeta med division av bråk.

I svenskan har vi i veckan arbetat vidare med arbetsområdet ”skriva faktatext om länder” och nästa vecka ska eleverna skriva jämförelser mellan länder och använda jämförande sambandord.

I SO:n har vi arbetat vidare med arbetsområdet ”Vasatiden” och specifikt Stockholms blodbad och vad som hände när Gustav Vasa tog makten från Kristian Tyrann. Som vanligt har vi även gjort veckans nutidskryss och sett på lilla aktuellt. Nästa vecka fortsätter vi med arbete och fritid under vasatiden och hur barnen levde.

I NO:n jobbar vi vidare med arbetsområdet ”Kroppen” och vi har i veckan arbetat med musklerna och skelettet. Nästa vecka ska vi arbeta med händer, fötter och tänder som blir det sista vi arbetar med i detta arbetsområde. Prov i arbetsområdet kroppen blir fredag v. 46 och det delas ut v.45. Eleverna får således som vanligt två veckor på sig att öva.

I engelskan har vi som vanligt arbetat vidare i arbetsboken ”Magic” och sett på ”Holly Hobbie”. Vi har även diskuterat kring diskussionskorten ”getting to know you”. Nästa vecka ska eleverna få gå en Halloween tipspromenad.

I idrotten har eleverna haft inneidrott med olika aktiviteter. Det kommer eleverna att fortsätta med tillsvidare.

 

Vilka läxor har delats ut:

Läxorna delades ut i onsdags och ska återlämnas på onsdag.

·       Matteläxan den här veckan handlar om bråk. Samma läxa som delades ut förra veckan då den var dubbelsidig.

·       Svenska läsläxa – eleverna läser tredje delen av ”Varg”. Boksamtal på onsdag v.43 om del 3.

·       Eleverna har fått nya engelska glosor som de har skrivit ner i sina glosböcker. Glosorna finns även publicerade på Classroom i Google drive.

 

Läxhjälp tisdag 15:00-15:40

Läxhjälp onsdag 14-14:40

Ska ditt barn gå på läxhjälpen så måste detta anmälas till mentor i förväg.

 

Vad händer i veckan som kommer:

Måndag: Idrott.

Tisdag: Läxhjälp 14:50-15:30 i 4:ans klassrum.

Onsdag: Idrott. Läxhjälp i lågstadiet lokaler 14:00-14:40. Boksamtal kring del 3 i ”Varg”.

Torsdag:

Fredag: Årskurs 6 anordnar sitt årliga Halloweendisco mellan kl.18:00-21:00. Glöm inte att skicka med barnen kontaktuppgifter till vårdnadshavare.

 

Vad händer framöver:  

©     Utvecklingssamtal v. 43.

©     Höstlov v. 44

©     No prov v. 46

 

Som alltid är ni välkomna att höra av er till mig på min mail jennifer.forsberg@norrkoping.se eller på klasstelefonen 0725971014.

 

Trevlig helg!

/Alexander, Jennifer och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar