Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 25 oktober 2024

Åk 6 Veckobrev inför v. 45

Hej!

Då var det dags för ett nytt veckobrev. Nu väntar en veckas välförtjänt ledighet för eleverna, men du som vårdnadshavare får gärna påminna ditt barn om att de gärna få hålla igång sin läskondition även under lovet. Har man ingen bok hemma, så kan jag tipsa om att läsa/lyssna på böcker i Chromebooken (Polylino).

Veckan har rullat på som vanligt och vi har inte varit i väg på något. När det gäller lektionerna så har vi på matten fortsatt att arbetat med bråk. I so:n har vi jobbat med 1700-talets Sverige och den så kallade Frihetstiden. Prov på detta kommer fredag den 15/11.

I no:n har vi haft biologiprov. På engelsklektionerna har vi haft glosförhör, arbetat med Workbook och tränat inför de muntliga nationella proven. När det gäller svenskan så har vi även där tränat inför de muntliga nationella proven, men vi har även arbetat med läsförståelse och tränat stavning. 

Vi avslutade veckan med att vi personal i klassen bjöd eleverna på saft och kanelbullar, för att de kämpat på så bra här i skolan. 😋

På måndagen efter lovet kommer de göra något reparationsarbete i idrottssalen, så eleverna behöver inte ta med sig idrottskläder på måndagen. 

Tisdagen den 5/11 är det tyvärr ingen läxhjälp. Den kommer i gång igen tisdagen därpå.


v.45         

Måndag:   Idrott - Behöver inte ta med idrottskläder                 

Tisdag:       Musik

                    Ingen läxhjälp

Onsdag:     Moderna språk på Borgsmoskolan - Se läxor i Classroom      

Torsdag:     Idrott - Ta med idrottskläder

Fredag:      Textilslöjd och Träslöjd


Läxor:

v. 45:
  • Läsförståelseläxa s. 22-23 till måndag den 4/11. Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå. De har en skrivbok att skriva svaren i. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord samt hela meningar, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Matteläxa till torsdag den 7/11Eleverna får ut en matteläxa torsdagen innan lovet. Läxan skrivs sedan i mattehäftet som vi delat ut.
v. 46:
  • Läsförståelseläxa s. 24-25 till måndag den 11/11. Vi går igenom läsförståelseläxan i skolan. Sedan gör eleverna frågorna hemma till veckan därpå. De har en skrivbok att skriva svaren i. Det är viktigt att eleverna försöker svara själva och med egna ord samt hela meningar, men självklart får man som förälder vara med och stötta med läsning och som bollplank.
  • Engelskläxa till torsdag 14/11. I skolan skriver vi 18 glosor som eleven ska kunna muntligt och kunna stava till. Sedan vill vi att de läser och tränar på att läsa texten i Textbook kap. 7 s. 30-31 högt för en vuxen, först på engelska och sedan översätta till svenska. Textbook finns i elevernas Chromebook (https://minbokhylla.studentlitteratur.se/). Där kan de även träna på glosorna. Självklart får de ta hem boken och träna där, men då är det viktigt att de får med sig sin Textbook tillbaka till skolan. Glosorna finns även på https://skolplus.se/ (Eleverna måste logga in för att komma åt glosorna).

  • Prov i historia - Frihetstiden (Prov 1) på fredag den 15/11

Datum att komma ihåg:
  • Höstlov v. 44
  • Vi går till stadsbiblioteket tisdag den 12/11
  • Prov i historia - Frihetstiden (prov 1) fredag den 15/11
  • Vi går till stadsbiblioteket tisdag den 10/12
  • Julavslutning fredag 20/12


Varmt välkomna att höra av er om ni har några funderingar!

Klassrumstelefon: 072-7095073

Mejl: 

caroline.drott@norrkoping.se

evalena.sandberg@norrkoping.se


Mvh Carro, Evalena och Jonathan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar