Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 25 oktober 2024

Åk 2: Veckobrev inför v.45

Hej

Då var vi framme vid ett efterlängtat höstlov. I veckan har vi arbetat med uppställning vid addition på matematiken. Under veckans svenskalektioner har vi tränat på läsförståelse, adjektiv och motsatsord. Vi har också läst en text om högtiden Halloween, var den kommer ifrån och varför den firas. Under fredagslektion skrev eleverna egna spökhistorier. Under NO-lektionen i veckan lärde vi oss mer om vår måne och eleverna har fått en läxa hem att observera månens faser under en månads tid. Vissa dagar kan det vara svårt att se månen eller ni kanske glömmer bort att göra den. Men efter en månad tar vi med våra observationer så hjälps vi åt att fylla i observationsschemat tillsammans.

Under SO-lektionen i veckan uppmärksammade vi FN-dagen och mänskliga rättigheter. Eleverna fick fundera över vad vi kan göra för att skapa fred på jorden. Eleverna hade många kloka tankar om att vi behöver vara snälla mot varandra, dela med oss, prata med varandra och säga förlåt!

Nu återstår bara två tillfällen med simskola, v.45-46. Eleverna kämpar på varje gång och eleverna har gjort stora framsteg. Veckan avslutades med fikamys och film.

Läsutmaning

Under höst/läslovet utmanar jag eleverna att genomföra en läsutmaning på www.jagharlast.se. Eleverna har fått med sig ett personligt inlogg hem under fredagen. Varje dag under lovet läggs en läsutmaning/quiz upp. Eleverna genomför utmaningen och får efter varje dag en bokstav. I slutet av veckan ska eleverna konstruera ett ord av alla bokstäverna.

Studiebesök av polisen

Onsdagen den 6/11 kommer polisen på besök för att berätta om sitt yrke och varför det är viktigt att följa våra lagar och regler i samhället.

Info v.45

Mån: Läs och skrivläxa skickas hem, kap 9.

Tis: Musik

Ons: Matteläxa uppställning genomförd (papper), ny läxa skickas hem (papper). Polisen kommer på studiebesök.

Tor: Simskola, ta med handduk, badkläder och lås om du har.

Fre: Bild

(kom ihåg att observera månen under hela v.44-45).

Kommande datum

12/12 Luciakväll för er vårdnadshavare/föräldrar och syskon på kvällen.

13/12 Luciafirande i skolan och för äldreboenden.

20/12 Julavslutning

Vi vill passa på att önska er ett riktigt skönt läs/höstlov! Hälsningar från Frida och Ellinor

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar