Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 25 oktober 2024

Veckobrev förskoleklassen inför v.45


 Hej

Denna veckan har vi haft en härlig stämning i klassen med mycket arbetsglädje och ämnesöverskridande övningar med tema halloween. En elev från lärlingsgymnasiet har börjat hos oss. Han heter Samatar och kommer att var i klassen mån-ons 9-14 under hela läsåret. Han har redan kommit in i gruppen och är omtyckt av klassen. Eleverna tycker att det är roligt när vi gör lekar och övningar i helgrupp. Vi hade en trevlig stund vid borgsruinen nära smhi där vi lekte spökboll. Vi gick sedan till skogen där eleverna bland annat byggde kojor och klättrade i träd.

Vi har också fått in en ny bok som är väldigt populära i klassen och som riktar sig till att lära barnen att läsa på ett roligt och kreativt sätt. Svårighetsgraden och orden ökar successivt och eleverna övar sig först att läsa med bara versaler och sedan övergår det till gemener. Ett tips är att låna eller köpa boken för att läsa under höstlovet.  Det finns även andra bra lättlästa böcker med versaler att låna hem från biblioteket. 

Det är glädjande att se att många  har börjat ljuda och lärt sig att läsa ord och tycker läsning är roligt. Vi har också slutfört alla övningar i kartläggnings materialet för förskoleklassen hitta språket och hitta matematiken. Eleverna har tyckt att det har varit spännande och givande med olika kreativa övningar i svenska och matematik. 

Veckan avslutades med en mysig stund med halloweenpyssel, film och fika. Vi såg filmen Beatrix och bestens halloween. Det bjöds även på goda popcorn. Detta uppskattades mycket av alla i klassen. De blev lite halloweenpyssel kvar. Många elever önskade att få ta hem några pysslet för att fortsätta på frita och hemma. 

Lite mer om veckans som varit: 

Svenska: Halloween häfte med blandade övningar. Vi har lyssnar på boken "fröken spöke firar halloween". Vi fick även ett spontant besök av en spöklik häxa som liknade fröken spöke från boken. Det var ett glädjande besök som väckte mycket mystiska frågor om denna kvinnliga besökare 😀.

Boken:                                                                    

Besökaren:

 


     

Matte: Halloween häfte med blandade mattekluringar. Eleverna fick även jobba färdigt med det som dem hade kvar i sina lådor. 

So: Vi har lärt oss historia om vart traditionen halloween  kommer ifrån.

Höstlovsuppdrag: I torsdags fick eleverna hem ett  höstlovsbingo som de ska fylla i.  Höstlovsbingot tas med och presenteras för klassen på måndag 4/10.  Logga gärna in på skolplus och låt ert barn göra  några roliga övningar i matematik och svenska.  Eleverna ska även öva sig på att ljuda och läsa. De kan läsa lite för er vårdnadshavare och ni kan läsa högt för dem ur en valfri bok. 

Hemläxa: Öva hemma så att ditt barn kan berätta sitt efternamn, vårdnadshavarens namn, födelsedatum och adress.               

Här är några nyfikenhetsfrågor om veckans arbete som ni kan ställa till ert barn för att träna på att återberätta och hålla en röd tråd: 

Vart kommer traditionen halloween ifrån?

Vem tror du att den mystiska kvinnan var som hälsade på i klassrummet? 

Vad handlar boken om fröken spöke om?

Vad handlade halloweenfilmen om? 

Planering inför v.45

Tisdag fm: Utedag/idrott- Ta med kläder efter väder, frukt, vattenflaska

Matematik: Siffran 8 vi övar även lite tiokompisar. 

Svenska:  Bokstaven h, ljuda skriva och läsa enkla ord. Läsa och arbeta med lyckostjärnan. 

So/No: Grej of the day. 


Viktiga datum i skolan 

Tisdag 6/ 10 får ett trevligt studiebesök på skolan.  Poliser kommer för att berätta om sitt yrke samt vikten av att följa lagar och regler i samhället.

Läsårstider ht 24

Torsdag 15 augusti – fredag 20 december

Lovdagar

Höstlov: 28 oktober – 1 november
Jullov: 21 december – 7 januari

Läsårstider Vt 25: Torsdag 9 januari – torsdag 12 juni

Studiedagar Vt 25

7/1 skolan stängd frita öppet
8/1 har både skola och frita stängt för planering
9/1 skolan börjar efter höstlovet
Måndag 31 mars - tisdag 1 april

Lovdagar

Sportlov: 17 februari – 21 februari
Påsklov: 14 april – 17 april
Klämdag: fredag 2 maj
Klämdag: fredag 30 maj

Helgdagar

Långfredag: fredag 18 april
Annandag påsk: måndag 21 april
Första maj: torsdag 1 maj
Kristi himmelsfärds dag: torsdag 29 maj
Sveriges nationaldag: fredag 6 juni


Önskar Suada, Emelie, Elisabeth och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar