Villastadsskolan är en F-6-skola med för närvarande ca 200 elever. Skolan ligger i stadsdelen Kneippen. Skolan byggdes redan 1929 och har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek. En del av undervisningen bedrivs i en paviljong med rymliga, moderna lokaler.

fredag 18 oktober 2024

Veckobrev inför v.43 ÅK 3

Hej!

Även denna vecka har gått och nu är det endast en vecka kvar innan höstlovet. Som jag har lovat era barn kommer vi ha ett pyjamasparty på fredag om de lyckas samla 12 stjärnor. De får en stjärna för varje dag där det är god arbetsro, stämning och när alla följer klassrumsreglerna. Detta med syfte att alla ska få lugn och god arbetsro och ska kunna koncentrera sig och känna sig trygga och inkluderade. Vi kommer att äta popcorn och barnen får även ta med sig fika (t.ex. en bulle eller kex) ej choklad, godis och läsk. Denna vecka har vi fått besök av en lärare på kulturskolan som berättade om olika instrument och delade ut en lapp med hur man söker till kulturskolan, jag bifogar nedan bilder på instrumenten som vi fick titta på.

Det finns uppgifter i skolplus som era barn kan genomföra hemma. Har inte ni tillgång till en surfplatta som ert barn får använda, får ni jättegärna höra av er. Tänk även på att era barn måste ha med sig läsläxan varje fredag. 

OBS: tänk på att ni skickar med era barn era kontaktuppgifter till Halloweendiscot som är på fredag den 25 oktober kl 18:00 till 20:00. Detta för att kunna nå er ifall något inträffar.

Arbetsområden v.43:

Svenska: Vi läser ett nytt kapitel i nyckeln till skatten, kap 9 ”köttbullar och makaroner”. Vi arbetar med dramatisering och gör kopplingar till egen verklighet.

Matematik: Vi arbetar med ett nytt kapitel och börjar med att lära oss sambandet mellan addition och multiplikation, det vill säga att känna igen sambandet mellan de två räknesätten och kunna bilda en addition av en multiplikation och tvärtom.

NO: Vi arbetar i NO-boken och lär oss om muskler.

SO: Vi lär oss om de första människorna på jorden och i Norden.  

Engelska: Vi lär oss om vad husdjur heter på engelska och hur man kan beskriva dess egenskaper.

Veckoinfo v.43:

Mån:

Tis: Idrott (ta med idrottskläder, lektionen inomhus).

Ons:

Tors: Musik.

Fre: Läsläxa. "Pyjamasparty". 

Viktiga datum att komma ihåg:

Haloweendisco 25/10 kl 18:00 till 20:00.

Höstlov v. 44

Ni får jättegärna höra av er om ni har några frågor eller funderingar!

Jessi.shamoun@norrkoping.se

Ha en trevlig helg

Jessi och Abdi


Instrumenten som vi tittade på:  

    











                       

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar